De modemekka’s van Europa

In welke steden moet je als fashionista zeker je slag gaan? Europa staat bekend om zijn vele modesteden, maar waar moet je zijn om het beste te kunnen slagen? Wij hebben de beste winkeltips in Londen, Parijs, Barcelona, Milaan en Stockholm voor jou op een rijtje gezet!

Londen

Londen is echt de winkelstad bij uitstek. Het maakt niet uit wat je te besteden hebt, er is voor elk wat wils. Aan exclusiviteit geen gebrek. De nieuwste trends vind je in Bond Street of Savile Row. Hier vind je winkels van de grootste modehuizen. Savile Row is vooral gericht op de mannenmode. Ook vind je in Londen tal van warenhuizen die wij hier in Nederland niet kennen. Zo zijn er de exclusieve warenhuizen als Liberty en Harvey Nichols. Hét warenhuis dat je uiteraard niet mag missen is natuurlijk Harrods!

In de lange winkelstraten Oxford Street en Regentstreet kun je als een echte fashionista van grote en kleine merken urenlang je hart ophalen. Oxford Street is de bekendste straat in Londen en hier vind je oneindig veel betaalbare winkels zoals de Primark. Last but not least is het warenhuis Westfield. Wellicht nog niet zo bekend, maar zeker één die je niet wil missen.

Barcelona

Dé winkelstraat van Barcelona is Avenida de Portal de l’Angel. Hier zitten de bekende grote modeketens. Het grootste warenhuis van Barcelona is El Corte Ingles. Werkelijk alles  dat je nodig hebt vind je hier. Op de Carrer de Argenteria zijn veel kleine boetiekjes en gespecialiseerde winkeltjes. Ook in het winkelcentrum Diagonal Mar kun je urenlang naar hartelust ronddwalen. Met duurdere en goedkopere merken is er voor ieder wat wils en een echte must als je naar Barcelona gaat.

 

 

Parijs

Wie aan stijl en fashion denkt, denkt aan Parijs. Parijs is één van de grootste modesteden van de wereld. Boulevard Haussmann is de straat voor dure designerpakjes en haute couture. Hier vind je onder andere Galeries Lafayettes. Bijna elke arrondissement van Parijs heeft wel een winkelcentrum, maar er zijn een aantal straten die opvallen vanwege hun luxe, hoge prijzen en immense stijl. De beroemdste winkelstraat van Parijs is nog steeds de Champs-Elysees. In deze zeer lange straat, vind je alle soorten winkels, van eenvoudige warenhuizen tot grote merken. Zo zit er een Zara aan de “Chams”, maar ook Chanel, Dior en Louis Vuitton hebben hier een bijzonder luxe stek. Parijs  heeft voor iedere winkelliefhebber wat wils.

 

 

Milaan

Na Parijs is Milaan een van de mooiste en belangrijkste modesteden van Europa. Versace, Armani, Dolce & Gabbana, Gucci en Prada: alle bekende merken en topdesigners hebben hier een vestiging. In de Noord-Italiaanse stad kun je urenlang genieten van al het moois op modegebied. Exclusieve winkeltjes vind je in de Quadriletero d’Oro. Daarnaast is er regelmatig in Milaan een grote markt waar je met een beetje geluk een prachtige vintage designertas op de kop kunt tikken.

Dus inwoners van Glamourland: de volgende vakantie gaat niet naar de Malediven of het relaxte Jamaica, maar het wordt gewoon een lang weekend keihard shoppen in een van bovenstaande steden!