De menswear shortlist voor het najaar

September luidt naar goede gewoonte het najaar in, wat betekent dat onze garderobe weer klaargestoomd moet worden voor een nieuw seizoen. De excentrieke Oscar Wilde zei ooit “mode is zo lelijk en ondraaglijk, dat we het om de 6 maanden moeten veranderen”. Dit is nou precies waar wij van Glamourland je maar al te graag een handje mee helpen.

 

De modewereld kent dan wel zijn grillen, maar is allesbehalve saai te noemen. Vandaag is er namelijk zoveel keuze aan stijlen, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Je hebt niet veel keuzes nodig, enkel de juiste! Dus relax en ontdek wat wij voor jou hebben uitgezocht. De ideale shortlist om je look te updaten.

 

Kies voor bordeaux

Ok, je hebt waarschijnlijk al een bordeaux hemd, chino of jas in je kast liggen, maar waarom zou je deze warme en veelzijdige kleur niet vaker gebruiken in je najaarslook? Kies zeker eens voor schoenen, tassen, sjaals of lederen handschoenen in deze winterkleur. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Een beige overjas

Beige, kaki, camel, … (hoe je het ook wilt noemen) was vorig jaar de hoofdkleur voor blazers en pakken. Elke blog, designer en magazine speelde dan ook gretig in op deze trend. Dit seizoen staat in het teken van de beige overjas. Zorg er altijd voor dat je gaat voor een slim fit en een goede snit. Werk het ten slotte af met grijs, marineblauw of zwart. Succes verzekerd! Een typisch menswear stuk voor de volle 100%.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tweed up your life

Een grijze tweed blazer is ideaal voor die koude najaarsmaanden, maar er is meer dan dat. Er is keuze te over aan kleuren en patronen, of je nu kiest voor een pak of een stijlvolle broek. Ga niet over the top, maar speel op veilig met blauwtinten of probeer onze Glamourlandfavoriet: een tabaksbruine blazer. Match je tweed met een Oxford shirt, een paar donkere jeans of chinos en schoenen met een dikke zool voor de ideale avondlook.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Een vleugje oranje

Je kunt net zo opvallend of subtiel gaan met deze trend als je zelf wil, het resultaat mag er telkens zijn. Persoonlijk zijn we meer een fan van subtiele hints, zoals oranje sokken of stropdas. Maar niets houd je tegen om te kiezen voor een trui, een vest of zelfs een jas in deze levendige kleur. You are in charge!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Een dikkere zool

Een schoen met een dikkere zool is niet alleen stijlvol en trendy, maar ook praktisch: perfect om de najaarsgrillen zoals regen en sneeuw steevast het hoofd te bieden. Als je dus nog op zoek bent naar aan schoen voor dit najaar, kies dan voor een model met een dikkere zool. Ze staan je geweldig als je ze matcht met andere zware materialen zoals denim, flanel of tweed.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

Zo, onze shortlist voor je najaarsgarderobe zit er alweer op. Probeer gerust enkele ideetjes uit en combineer ze met je persoonlijke stijl. Wij van Glamourland zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!