De ‘Late Tea’: álles waar een vrouw van houdt

Het worden spannende tijden voor de High Tea. Eenzaam aan de top was het jarenlang hét ultieme uitje voor alles wat met vrouwen, vrije uren en eten te maken had. Tot nu. Langzaam maar zeker lijkt de activiteit van de troon te worden verstoten door een festijn met hetzelfde kaliber, maar dan anders. Een staande ovatie voor de Late Tea! Place to be? Het InterContinental Amstel Hotel te Amsterdam.

 

Glamourland Late Tea Amstel Hotel

 

Jij en ik weten beide dat veel wat het Amstel Hotel bedenkt, aanraakt of opzet in goud verandert. En dus zal het niet lang duren voordat de Late Tea volledig zal integreren in de categorie ‘gezellige damesactiviteit’ in de agenda van de Nederlandse vrouw. Wat het inhoudt horen wij je denken? Glamourland geeft een kleine tea-ser om warm te draaien.

 

Glamourland Late Tea Amstel Hotel

 

Voor het afsluiten van een lange dag of om een lange nacht juist te laten beginnen ben je op vrijdagmiddag vanaf 18.00 in de Amstel Lounge aan het juiste adres. Het loungeteam staat voor je klaar om je mee te nemen in verschillende smaakdimensies, gecombineerd met de chique ambiance die we van het Amstel Hotel gewend zijn. Bestaande uit vier gangen, wordt iedere gang van de Late Tea begeleid door verschillende theesoorten, vaak versterkt door een bijzondere, alcoholische drank.

 

Glamourland Late Tea Amstel hotel

 

Jawel, dat lees je goed. ’s Werelds meest favoriete dranken van de gemiddelde dame worden gecombineerd en staan centraal tijdens de Late Tea als zijnde een nieuw concept. Een wonder dat het nog niet eerder bedacht is, maar gelukkig is daar het Amstel Hotel. Better late (tea) than never!

 

Glamourland Late Tea Amstel hotel

 

Niet vreemd dat een dergelijk hotel met een nieuw concept op de proppen komt. Waar vernieuwing voorop staat en de gast continu centraal, slaagt het Amstel Hotel  er zoals eerder gezegd in van de kleinste dingen een succes te maken. Met 55 kamers en 24 suites, ontving het hotel gasten als onder andere Audrey Hepburn, Steven Spielberg en de Britse koningin Elizabeth.

 

Glamourland

 

Goed, terug naar de Late Tea. Verwacht kleine, maar kwalitatieve mondvermaakjes conform het Amstel boekje. Uitkijkend op de Amstel rivier wordt men verrast met onder andere foie gras, quinoa, scones en macarons uit de alom geprezen keuken. Nog niet genoeg overtuigd? Als extraatje wordt men mee terug in de tijd genomen met de bekende, klassieke Amstel entourage waar je volledig tot rust komt na een lange werkweek.

 

Glamourland Late Tea Amstel hotel

 

Loopt de thee je al in de mond? Een Late Tea bij het Amstel Hotel heb je al voor €52,50, of alcoholvrij voor €42,50. Santhee!

 

Foto’s: Kubilay Altintas en InterContinental Amstel Amsterdam