De Kleurrijke Lijst

Quote 500, Opzij 100 machtigste vrouwen van Nederland, Best Dressed Woman, volgens journaliste Raja Felgata is Nederland een land vol met lijstjes. Felgata is het er over eens dat Nederlanders geloven in een lijstjessysteem: de machtigste, de invloedrijkste, de best geklede Nederlander et cetera. Op al deze lijsten ontbrak een realistische weergave van wat onze samenleving is; een bonte mix van mensen uit de zakenwereld, politiek, media, fashion en entertainment industrie. Vandaar dat Raja Felgata in 2009 voor het eerst De Kleurrijkste Lijst introduceerde. De lijst was een enorm in succes, zo’n succes dat zij afgelopen maandag 29 oktober voor de tweede keer De Kleurrijke Lijst presenteerde.

 


Volgens Felgata is kleur niet per definitie een ‘allochtoon’, maar kleur kan in achtergrond, persoonlijkheid en/of werk zitten. Samen met haar redactie is ze via social media en open source op zoek gegaan naar deze kleurrijke personen. ‘Positie en nummering is niet absoluut en zegt niets over rang en invloed; deze lijst is een weerspiegeling van onze visie van de samenleving.’ De mensen op de Kleurrijke Lijst zijn niet gebonden aan grenzen, maar het zijn wereldburgers of zoals Felgata ze graag noemt ‘de nieuwe denkers.’ Namen die op de lijst voorbij komen zijn onder andere: Barbara Barend, Fajah Lourens, Humberto Tan, Josh Veldhuizen, Giovanca, Sepehr Maghsoudi, Ans Markus, Andrew Makkinga, Esther Vergeer, Sef, James Worthy, Yesim Candan, Sunny Jansen, DJ Chuckie, Patricia Steur, Kim Feenstra, Annemarie van Gaal, Hedy D’Ancona, Paul Scheffer, Maryam Hassouni, Arine Inden en Nasrdin Dchar.

De Kleurrijke Lijst 2012 werd gelanceerd in het MC Theater op het Westergas-terrein. Glamourland was aanwezig bij deze kleurrijke en inspirerende avond. De dresscode was Red Carpet en Smart & Sexy en alle gasten hadden zich hier aan gehouden en iedereen zag er prachtig uit. Raja Felgata en actrice Mounira Mansour presenteerde de avond. Alhoewel er zowel mannen als vrouwen op De Kleurrijke Lijst staan, werd er deze avond extra veel aandacht besteed aan de ‘Kleurrijke Vrouwen’ van Nederland. Vrouwen doen hun best, maar het blijkt dat er nog steeds heel weinig vrouwen aan de top werken en blijven. Deze avond werd maar weer eens duidelijk hoeveel talentvolle, slimme, inspirerende en krachtige vrouwen er wel niet in Nederland zijn.

 

 

Ariane Inden (directeur cosmeticaconcern Ariane Inden Cosmetics) sprak over hoe zij haar internationale bedrijf aanstuurt. Volgens Ariane kun je geen succes hebben zonder te falen. Ariane ziet geen problemen, maar kansen en moedigt mensen aan om hun dromen waar te maken en je niet tegen te laten houden door negativiteit van andere mensen. Ook Kim Feenstra laat zich niet tegenhouden door negatieve berichten in de media. We wisten al dat Kim Feenstra een succesvol model was maar daarnaast kan ze ook nog eens ontzettend goed spreken! Met haar oprechte en ontroerende speech won zij een plek voor de TEDxAmsterdamWomen in het Okurahotel. Dr. Jurenne D. Hooi sprak over hoe belangrijk het is om te genieten van het leven, maar dat er helaas nog te veel vrouwen overlijden aan borstkanker en daarom is het van groot belang om ook onder migranten en allochtonen voorlichting te geven over borstkanker. Dr. Joyce Sylvester is geboren in Suriname en liet weten dat ze als vrouw trots is op haar functie als burgemeester van Naarden. De vrouwen lieten weten dat ze hard hebben gewerkt om hun dromen waar te maken, hard werken is belangrijk, maar vrouwen onderling mogen best waar aardiger voor elkaar zijn. De avond werd afgesloten met 3 modeshows van Angel Maclean, Nomi en El Magnifique.

Ben je nieuwsgierig geworden naar De Kleurrijke lijst? Klik hier om hem in het geheel te bekijken.