Waar ga jij voor bij de kerstborrel: Snelle flirt of onenightstand?

Ho, ho, ho! De feestdagen komen er weer aan! Voor vele stellen een romantische periode van knusse dinertjes en bruisende feesten. Voor singles vaak een periode van heerlijke flirts afgewisseld met een paar eenzame avondjes op de bank. Bij veel werkende singles staat de jaarlijkse kerstborrel op kantoor al in de agenda. Wij van Glamourland vroegen ons af hoe Cupido zijn pijltjes schiet tijdens deze borrel op de zaak. Zijn ze goed voor snelle flirts of hete onenightstands?

 

Kerstborrel

Foto: Punch bowl

 

Ruim driekwart van de singles geeft aan niet vies te zijn van een kleine flirt met collega’s. Slechts een kwart vindt toenadering van ambtgenoten ongepast.  Dit blijkt uit onderzoek van PARSHIP onder leden.

 

Mannen hebben andere grenzen dan vrouwen als het gaat om flirten met collega’s. Slechts een klein deel van de respondenten geeft aan een probleem te hebben met een ‘flirterige’ conversatie,  intens oogcontact of een intieme dans met een collega. Meer dan de helft geeft aan dat flikflooien, kussen of een onenightstand wel te ver gaat. Opvallend is dat mannen (46 procent) aanzienlijk minder problemen hebben met een collegiale onenightstand dan vrouwen (68 procent).

 

Kerstborrel

Foto: Lighterlife

 

Wie droomt over een een amoureuze flirt met zijn of haar baas, moet hier toch nog even goed over nadenken. Ruim een vijfde van de singles vindt flirten met de baas echt niet kunnen. Waarbij de vrouwelijke singles overigens iets ruimdenkender blijken te zijn dan mannen… Kuch, als je het dan toch doet, doe het dan goed! ;-)

 

Kerstborrel

Foto: Tumblr

 

Ben je benieuwd naar de precieze percentages? Hieronder vind je een aantal exacte resultaten. Fijne (flirty) feestdagen!

 

Kerstborrel

Foto: Tumblr

 

Het is alweer bijna kerst en tijd voor de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Vindt u het gepast om te flirten met collega’s op de kerstborrel?
– Ja, dat is prima. (Totaal 18%, mannen 20%, vrouwen 15%)
– Ja, dat is in zekere mate geen probleem. (Totaal 28%, mannen 30%, vrouwen 27%)
– Deels. (Totaal 30%, mannen 30%, vrouwen 31%)
– Dat is ongepast. (Totaal 19%, mannen  16%, vrouwen 21%)
– Nee, dat is onprofessioneel . (Totaal  5%, mannen 4%, vrouwen 6%)

 

U heeft aangegeven het niet erg te vinden om met collega’s te flirten op de kerstborrel*.Hieronder een aantal manieren om te flirten met uw collega. Welke gaan volgens u te ver?
– Onenightstand  (Totaal 57%, mannen 46%, vrouwen 68%)
– Flikflooien  (Totaal 52%, mannen 46%, vrouwen 59%)
– Flirten met de baas (Totaal 21%, mannen 25%, vrouwen 18%)
– Kussen  (Totaal 21%, mannen 21%, vrouwen 21%)
– Intens oogcontact  (Totaal 8%, mannen 8%, vrouwen 8%)
– Intiem dansen  (Totaal 7%, mannen 8%, vrouwen 6%)
– Een flirterig gesprek  (Totaal 6%, mannen 8%, vrouwen 5%)
– Ik vind alle manieren van flirten gepast  (Totaal 7%, mannen 10%, vrouwen 3%)