Dé Haringparty 2012

Afgelopen week kwam de nieuwe haring aan wal. Oftewel: de aftrap van het haringparty seizoen!

 

De meest prestigieuze haringparty is toch wel die door het Hilton Amsterdam en Wegener wordt georganiseerd. Onder de genodigden waren onder andere Harry Mens, Hans Breukhoven, Martijn en Amanda Krabbe, Marijke Helwegen, Judith Osborn, Sheila de Vries en Ronald Kolck. Een gezellige boel dus!

 

Het selecte gezelschap genoot – onder de stralen van de net doorgebroken zon -, in de prachtige tuin van het Hilton van heerlijke champagne. De haring werd binnengebracht op een wel heel bijzondere wijze. Het tonnetje werd letterlijk ingevaren door een sloep waarin twee beeldschone, goud geverfde dames zaten. Vanaf het terras kwamen vervolgens zes half ontblote heren met een goudkleurige draagbaar om de dames op te halen. De goudkleurige dames namen (met haring!) plaats op de draagbaar en brachten het vaatje naar Roberto Payer, general manager Hilton Amsterdam en Marco Paans, directie Wegener werd gebracht.

 

 

 

Met een aantal “kanonnen” werden er gouden snippers over de genodigden geschoten. Een prachtig gezicht, die vallende snippers tegen de avondzon! Daarna was het dan toch echt tijd om een harinkje te happen onder het genot van – hoe kan het ook anders – een korenwijntje. Omdat naast de haring een ander hapje ook lekker is, werd er ook een heerlijk buffet geserveerd, met verschillende soorten stamppoten en suddervlees, op en top Hollands!

We kunnen toch wel zeggen dat de haring dit jaar weer een “rond buikje en een vet ruggetje heeft”.

 

 

Zelfs na het officiële einde van de party bleven velen nog gezellig napraten. Het was een heerlijke avond, wij hebben er in ieder geval (letterlijk!) van genoten!