DE GROOTMEESTERS IN AMSTERDAM

Tijdens het evenement ‘Meesterlijk’, dat van 27 tot en met 30 september 2012 plaatsvond op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam, organiseerde Amsterdam Fashion Week lezingen uit haar succesvolle programma ‘Masters in Fashion’. Deze werden verzorgd door couturiers Paul Schulten, Frans Molenaar en door het ontwerpersduo Puck & Hans.

 

Vintage Frans Molenaar ontwerp

 

Voor iedereen die de verhalen wilde horen achter deze succesvolle ontwerpers die Nederland tot modeland hebben gemaakt, organiseerde Amsterdam Fashion Week de serie ‘Masters in Fashion’. De ‘Masters’ vertelden in intieme lezingen over hun dromen, loopbaan en inspiratie. Hun vakmanschap werd tot in detail belicht. Beelden van hun werkplek en muzen kwamen binnen handbereik.

 

Puck & Hans

 

Mode is uiteraard geen mode zonder de anekdotes van alledag. De ‘wel en wees’ van het creatieve bestaan zijn om te lachen en soms om te huilen. Ook de betekenis van de ontwerpers voor de stad Amsterdam werd aangehaald. De ontwerpers werden ineens bereikbaar voor eenieder die kleding lief heeft en benieuwd was naar de visie van de ontwerpers op de toekomst van het mode ambacht. Een tête à tête met de ontwerper gaf de bezoeker na afloop de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Bron: M*PR