De Groene Lantaarn in de prijzen: daar Moët op gedronken worden!

Het is niet voor iedereen weggelegd, een Privilege Member van Moët & Chandon zijn. Wij van Glamourland zouden er graag voor tekenen: iedere aanraking met één van onze favoriete champagnemerken is immers buitengewoon. Gezien het feit dat wij liever in een restaurant zitten dan er één beheren, is een andere onderneming uitgeroepen tot het derde Nederlandse lid van de club: drie hoeraatjes voor De Groene Lantaarn!

 

Glamourland

 

Het Drentse restaurant maakt nu deel uit van het internationale Moët & Chandon Privilege programma. Wat dat inhoudt: de hoofdzetel van het champagnehuis in Epernay (FR) nodigt jaarlijks een aantal toonaangevende restaurants uit om deel te nemen aan dit prestigieuze programma. Ha, daar Moët op gebubbeld worden.

 

Glamourland

 

Onder het genot van een nieuwe vintage van Moët & Chandon, de Grand Vintage 2006, is Restaurant De Groene Lantaarn officieel geïnaugureerd tot derde lid van de club. Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand en Restaurant Da Vinci in Maasbracht gingen ze al voor. Na de overhandiging van het welkomstgeschenk van een Methusalem (6 liter) fles Grand Vintage 2000, is de resterende dag gewijd aan een culinaire ingeving rondom zelf gevangen verse vis. Ach, waarom niet.

 

Glamourland

 

Het Zuidwoldense ‘De Groene Lantaarn’ is gevestigd in een eeuwenoude Saksische boerderij met bijbehorende boomgaard en idyllische kruiden- en groentetuin. In 2009 werd het overgenomen door chef-kok Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger die eerder acht jaar samenwerkten in het tweesterrenrestaurant De Lindenhof te Giethoorn. Jarno Eggen was chef-kok van De Lindenhof en behaalde internationale prijzen tijdens wedstrijden waaronder het wereldkampioenschap in Copa Jerez in Spanje. Cindy Borger was tweemaal winnares van de verkiezing beste gastvrouw van Nederland en won in 2004 de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.

 

Glamourland

 

“Cindy en Jarno hebben in een korte periode een toonaangevend restaurant weten neer te zetten, binnen een jaar kregen ze hun eerste ster!” zegt Bob Bron, managing director Moët Hennessy Nederland. “Wij waarderen het enthousiasme, de vakkennis en de ongekende gastvrijheid die Cindy weet uit te dragen in hun restaurant en kijken uit naar een jarenlange samenwerking. Door toetreding tot het Privilege membership hopen wij Cindy en Jarno een platform te geven waardoor ze een internationaal netwerk tot hun beschikking krijgen en ze de mooiste vintage champagne kunnen schenken.” En zo is het maar net. Wij trekken een flesje open, want dit heugelijke nieuws moet gevierd worden!