De gouden valentijntip! Brasserie Valentijn

Het is weer bijna 14 februari, voor velen de meest romantische dag van het jaar. Loop je nog te zweten omdat je geen idee hebt wat je dit jaar met je geliefde moet gaan doen? Wij van Glamourland bezochten de galapremière van de Nederlandse film Brasserie Valentijn en vielen als een blok voor de stijlvolle romantische komedie. Ga zondag voor een avond heerlijk tafelen en uitbuiken in het rode pluche van de bioscoop. Succes gegarandeerd!

 

Brasserie Valentijn film

Foto: Brasserie Valentijn

 

De film
Georgina Verbaan, Roeland Fernhout en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in de film van regisseur Sanne Vogel. Brasserie Valentijn gaat over de liefde in alle fasen van relaties. Valentijn (Georgina Verbaan) runt samen met haar broer, chef-kok Angelo (Roeland Fernhout), met succes het gerenommeerde restaurant Brasserie Valentijn. 14 februari is de dag van de liefde en als altijd zijn alle tafeltjes gereserveerd. Angelo bedacht een passend menu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Niets lijkt een geweldige avond in de weg te staan tot de oude vlam van Valentijn (Egbert-Jan Weeber) ineens op de stoep staat. Hij is alleen en vraagt Valentijn om alles achter te laten en nu met hem mee te gaan.

 

Brasserie Valentijn film

Foto: Brasserie Valentijn

 

De rode loper stond vol sterren die menig hart sneller doen kloppen. Onder andere castleden Georgina Verbaan, Egbert-Jan Weeber, Roeland Fernhout, Lies Visschedijk, Maarten Heijmans, Melody Klaver en Simone van Bennekom straalden over het rode tapijt. Ook andere BN’ers bubbelden gezellig mee. Zo zagen we actrices Kimberley Klaver, Carolien Spoor en Terence Schreurs, zanger(e)s Coosje Smid en Sjors van der Panne, sterrenstylist Bastiaan van Schaik, nieuwslezer Rik van der Westerlaken, presentator Erik van der Hoff en acteurs Patrick Martens en Oscar Aerts.

 

Brasserie Valentijn premiere

Foto: Martin van Os

 

Regisseur Sanne Vogel gaf een emotionele speech voordat de premièregangers haar film bewonderden. Vlak voor de eerste draaidag leek er door een probleem met de begroting plotseling geen film te komen waardoor de hele crew in één klap op straat stond. Gelukkig was daar (onder andere) Tom de Mol die de film (en jouw valentijnsdag) van de ondergang redde.

 

Sanne Vogel regisseerde eerder Hartenstraat en is naast regisseur ook samen met Judith Goudsmit verantwoordelijk voor het Nederlandse scenario van de film, deze wordt geproduceerd door Tom de Mol. Brasserie Valentijn is gebaseerd op de Belgische hit Brasserie Romantiek. Georgina Verbaan kijkt met een goed gevoel terug op de opnames van de film Brasserie Valentijn, al had ze in eerste instantie liever een van de twee andere rollen gespeeld waarvoor ze in de race was. Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

“Als ik eerlijk mag zeggen: er waren twee andere rollen in de film die ik in eerste instantie liever had gespeeld. Ik had wel gevraagd of ik een van die rollen mocht spelen, maar regisseur Sanne Vogel zag mij liever als de kalme Valentijn, omdat de andere rollen misschien wat voor de hand hadden gelegen. Uiteindelijk was het heel leuk om te doen.”

 

Brasserie Valentijn film

Foto: Brasserie Valentijn

 

Verliefd of single, Georgina Verbaan en Roeland Fernhout maken je Valentijnsdag sowieso compleet. Vive l’amour! Bekijk hier een selectie van de première shots:

 

Brasserie Valentijn premiere

Familie en vrienden Kimberley Klaver

Brasserie Valentijn premiere

Regisseur Sanne Vogel en haar vriend

Brasserie Valentijn premiere

Georgina Verbaan en Egbert-Jan Weber, Megan de Kruijf en Roeland Fernhout

Brasserie Valentijn premiere

Melody Klaver, Sanne Vogel

Brasserie Valentijn premiere

Jim Deddes en Sigrid ten Napel, Merlijn van Weerdenburg en Rik van der Westerlaken, Erik van der Hoff en Kim Pieters

Brasserie Valentijn premiere

Anouk Maas en partner, Maarten Heijmans en Simone van Bennekom, Erieke Kuitert en François-Léon Van der Velden. De dames gekleed in jurken van Edwin Oudshoorn.

Brasserie Valentijn premiere

Melody Klaver en partner Floris, Terence Schreurs, Oscar Aerts met partner

Brasserie Valentijn premiere

Tine Cartuyvels en partner, Judith Goudsmit (in het groen), Diederik Jekel en Coosje Smid

Brasserie Valentijn premiere

Carolien Spoor, Valentijn de Hingst en Barbara Sloesen

Foto’s: Martin van Os