Mannen opgelet! Dit zijn de musthaves voor deze herfst – deel 1

Temperaturen die niet goed weten wat ze willen, de laatste stralen zomerzon, grijze wolken en typische herfstgrillen… Ja hoor heren, de herfst is weer in het land en zoals altijd betekent een nieuw seizoen ook een nieuwe manier van kleden. Wij zouden Glamourland niet zijn als we jullie niet enkele basisstukken zouden toevertrouwen om deze herfst stylish en afgeborsteld door te komen. De overgang naar een nieuw seizoen mag dan wel wisselvallig zijn, “Get ready and be prepared” is ons Glamourlandmotto! Tijd voor deel 1 van de enige echte Glamourland Survival Kit: Herfsteditie.

 

gl

 

De regenjas

Een goede regenjas is zeker geen slechte investering om het Europese herfstweer te lijf te gaan. Of je nu kiest voor een trenchcoat of een parka, ga altijd voor duurzame kwaliteit zoals gewaxt of rubberachtig katoen. Een regenjas moet waterafstotend zijn, dus kwaliteit is hier de vuistregel guys! Niets is namelijk zo vervelend als doorweekt thuiskomen na een typische herfstbui, terwijl ze ook nog eens vragen ”Oei, regent het buiten?”.

 

Kies voor een stijl die tot net boven je knieën komt. Merken zoals Burberry en Mackintosh weten perfect hoe ze design en comfort combineren, dus ga een beetje op onderzoek uit naar jouw favoriet. Een goede regenjas mag bovendien niet te nauw zijn, zodat je er nog altijd je favoriete wintertrui onder kan dragen als de temperaturen een duikje nemen. Als je kiest voor een klassieke trenchcoat, ga dan voor een moderne slim fit met een tijdloos kleurtje dat niet trendgevoelig is.

 

coat

 

Breiwerk in katoen

In het begin van de herfst is het nog te warm om je dikke wollen truien boven te halen, dus eentje in katoen is ideaal om het najaar goed in te zetten. Zo is een kabeltrui bijvoorbeeld een perfecte match met een klassiek Oxfordhemd of T-shirt. Breiwerk heeft de laatste jaren een frisse wind meegekregen, waardoor er keuze te over is aan design. Aan jou de keuze dus! Een katoenen exemplaar is bovendien niet enkel praktisch, het is ook perfect voor je herfstlook. 2 vliegen in één Glamourlandklap!

 

knit

 

De stevige laars

Vochtige, blad bezaaide en met vorst geteisterde trottoirs pak je het best aan met een stevig paar boots. Het kan de moeite zijn om te investeren in een handgemaakt paar, want als je ze goed onderhoudt kunnen ze wel tot 10 jaar meegaan. Kies voor dik leer om zo de beste steun aan je voeten te geven. Rubberen zolen zijn de beste keuze om geen gênante uitschuivers mee te maken en om je tenen te isoleren van de koude herfstgrond. Een zwart of bruin paar valt het beste te combineren, zowel onder een chino en onder een spijkerbroek als onder een nette broek (in tweed bijvoorbeeld). Er is voor elk budget wel een paar dat op je wacht. Op koude dagen maak je het stijlvolle herfstplaatje compleet met een paar dikke sokken in een contrasterend kleurtje.

 

boot

 

Dat was het dan voor het eerste deel van de enige echte Glamourland Survival Kit: Herfsteditie. Maar niet getreurd gentlemen, binnenkort zijn we terug met het vervolg. De belangrijkste raad die wij van Glamourland je alvast kunnen meegeven voor deze herfst is dat bruikbaarheid altijd het belangrijkst is. So be ready and be prepared!