De gewilde glamourhuizen van Los Angeles

Los Angeles is the place to be voor glitter en glamour. Lekker rondwandelen op de Hollywood Boulevard of shop til you drop in het LA Fashion District. Na zo een dagje vertoeven in de ‘stad der engelen’ komen wij van Glamourland graag thuis in onze glamourmansion, zeer gewild in de markt. Eén van deze glamourhuizen is de Art Deco mansion ‘The reserve’, met 6 slaapkamers en 11 badkamers. Dit pareltje wordt geschat op maar liefst 25 miljoen dollar. De mansion is bovendien slechts 6 minuutjes wandelen van de Playboy Mansion, dus een feestje is nooit ver weg.

Vandaag is LA een gewilde locatie voor buitenlandse huizenkopers, met 3 populaire US Zip codes als de grote favorieten: West Hollywood 90069, Bel Air 90077 en Beverly Hills 90210. Sinds 2008 rijzen de prijzen voor deze exclusieve huizen de pan uit, want de stad van zwembaden en filmsterren is nu eenmaal altijd al een hot topic geweest.

 

Londen is nog steeds de nummer 1 op het gebied van glamourhuizen, met New York steevast op nummer 2. Los Angeles heeft echter veel potentieel en is geliefd bij de Europese jetset. Deze glamourhuizen, ook wel ‘trophy homes’ genoemd, maken maar een klein deel uit van de vastgoedmarkt, maar hun vraagprijzen zitten duidelijk in de lift. Sinds vorig jaar is de gemiddelde verkoopprijs zelfs met 26,1% toegenomen! Het enige nadeel van deze ‘trophy homes’ is dat ze wel een riskant nasmaakje hebben, want ze hebben vaak hoge onderhoudskosten. Wie maalt hier nu om? Los Angeles is het epicentrum van luxe en glamour, dus wij van Glamourland vertoeven maar al te graag in ons eigen glamourhuis. Onze pool boy is er alvast helemaal klaar voor.