De gekte van de INSANITY WORKOUT

Na de rages, Tae Bo, Body Combat en Body Attack, hebben we sinds kort de nieuwste Amerikaanse fitnesstrend, “Insanity Workout”. De zomer is in aantocht, dus wij van Glamourland hebben een paar lessen getest en wij snappen inmiddels wel waarom dit programma Insanity heet!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Het betreft hier een fitnessprogramma dat verkrijgbaar is op DVD en als zodanig op elk moment van de dag kan worden opgezet om mee te doen met de klas en trainer die je in beeld ziet. Maar al direct bij de warming-up is te merken dat dit niet zomaar een groepsles is, zoals op de sportschool. Body Combat en Body Attack zijn een eitje vergeleken met een les Insanity… Na de eerste tien minuten van power jumps, sprintjes, hoge knietjes en kicks in de lucht slaat de vermoeidheid al aardig toe, maar dan gaat het pas echt beginnen.

 

Enkele voorbeelden van een oefening

De Diamond Jump, waarbij je zo hoog mogelijk springt met je voeten naar elkaar toe, je knieën naar buiten en je armen in de lucht. En dat 1 minuut lang, zo hoog en vaak mogelijk!

 

glamourland

Foto: Tumblr

 

Ook heb je circuits waarbij je vier verschillende oefeningen krijgt, bijvoorbeeld jumpsquats – opdrukken – jumping jacks – diamond jump. Deze oefeningen doe je allemaal achter elkaar en moeten steeds sneller worden uitgevoerd. Van belang is ook het stretchen na iedere training van een klein uurtje. Insanity is echt heel zwaar, maar als je doorzet en weer op krachten bent, heb je energie voor tien!

 

Enneh… een lesje Insanity is een garantie voor spierpijn, dus je beseft de hele dag dat je hard getraind hebt!

 

 glamourland

Foto: Tumblr

 

Insanity Workout is een trainingsprogramma dat je dagelijks moet uitvoeren, dus het vraagt wel de nodige discipline en doorzettingsvermogen. Er is geen controle en je wordt uiteraard door niemand beoordeeld. Aan de andere kant ben je na het voltooien van het complete programma wel helemaal in shape en klaar voor de zomer.

 

Wij van Glamourland wensen je vast veel sterkte, maar ook heel veel plezier deze zomer! Let’s move that body!!