De geheimen van vintage shopping ontrafeld

Vintage is totally hot and happening en heeft zich zelfs een weg gebaand naar de grote catwalks en modeketens. Vergeet de dagen dat je op zoek moest naar een vintage speld in een modehooiberg! Er is geen enkele hipster of fashionista die nee kan zeggen tegen vintage en wij van Glamourland kunnen ze het niet kwalijk nemen.

 

Vintage shopping is een creatieve manier om je personal look te updaten, zonder dat je portemonnee het zich achteraf zal beklagen. De sleutel tot succes is leren hoe je bepaalde vintage stukken kan combineren met de rest van je garderobe. Je wilt er immers niet uitzien alsof je zojuist bent ontsnapt uit één of andere zwart-witfilm uit de ‘50s. Het vinden van de juiste vintage (geïnspireerde) stukken geeft je een moderne look met een kleine knipoog naar het verleden. Glamourland heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, die van elke vintage shopping trip een succes maken.

 

Vergeet die shopping list!

Het leuke aan vintage shopping is dat je nooit weet wat je zult vinden. Zo kan je de perfecte winterjas vinden in het holst van de zomer, terwijl dat geweldige vintage badpak opduikt in hartje winter. Geloof ons, als je geweldige ontdekkingen wilt doen, moet die shopping list out of the picture.

 

Op bezoek bij de kleermaker

Elk stuk heeft zijn eigen verhaal en identiteit en zal dus niet altijd passen zoals een nieuw stuk. Veel vintage is namelijk custom made en zit daarom vaak niet 100% perfect. Laat dit je zeker niet weerhouden! Een aantal tweaks door een kleermaker maken al veel goed en deze kunnen net zo simpel zijn als bijvoorbeeld het aanpassen van de zoom. Een kleine moeite dus voor een uniek stuk.

 

Verwacht niet de perfectie

Het is belangrijk om te beseffen dat elk vintage stuk al een leven achter de rug heeft en dus kleine onvolkomenheden met zich meedraagt als een herinnering aan toen. Maar deze kleine foutjes zijn gerust te omzeilen en op te lossen. Toch zijn er een aantal dingen waar je voor moet opletten: sommige stukken hebben namelijk een vervelende geur van mottenballen, waar je maar moeilijk vanaf komt. Zulke stukken laat je het best hangen aan het rek, tenzij je bereid bent om het minstens een week te laten weken in een sodabad!

 

Wees avontuurlijk

Vintage shopping is ideaal om pareltjes te vinden, die nog maar een fractie kosten van wat je er toen voor betaald zou hebben. Doe jezelf dus een plezier en probeer eens een stijl die je anders zelfs nooit zou hebben overwogen. Met vintage maak je zeker een statement, zonder dat je er je bankrekening voor hoeft te plunderen. Bedenk wel dat vintage het best wordt gecombineerd met eigentijdse basics, zodat je er niet te verkleed uit gaat zien.

 

Ga dus gerust op verkenning, op zoek naar dat ene Dior of Gucci juweeltje. Kortom, elke vintage shopping trip is een verrassing. De redactie van Glamourland is altijd te vinden voor een bezoek aan een vintage boetiekje.