De Brooklyn experience in Amsterdam

Tussen de restanten van de oude NDSM scheepswerf in Amsterdam-Noord met een prachtig uitzicht over het IJ is sinds enige tijd het BROOKLYN Hotel geopend.

 

brooklyn lobby

Foto: Brooklyn Hotel

 

Uiteraard is het majestueuze 4-sterren hotel vernoemd naar één van de vijf wijken van de betonnen jungle, New York. Noord wordt ook wel gezien als het Brooklyn van Amsterdam. De charmante Operationeel Directeur van WIN Hotels Patrick Kerkhoven gaf ons van Glamourland een rondleiding door het huize Brooklyn en verklaarde:

“Brooklyn staat voor het leven aan de overkant van het water, waar een eigen dynamiek geldt. Dat rauwe, industriële mixt met het moderne wonen en werken. Je ziet hier de nieuwe soorten retail en horeca ontstaan. The Other Side. Vooruitstrevend, net zoals in Brooklyn-NY. Ons hotel op deze locatie is gedurfd. Een trendy boetiekhotel middenin de authentieke, industriële sfeer van NDSM.”

 

Glamourland Brooklyn

Foto: Brooklyn Hotel

 

Het prachtige glazen hotel telt 88 suites, die uiteraard van alle gemakken zijn voorzien. Mede door de inrichting, gebruik van materialen en meubilair door HIP Studio voelt het hotel ‘Urban Chique’ aan, net als Brooklyn NY. Daarnaast is er tijdens het stylen ook nog eens gelet op duurzaamheid, zo wordt het hotel verlicht met LED-lampen en flaneren de hotelgasten over bamboevloeren. Mede dankzij het hippe en duurzame stylingwerk is het hotel al genomineerd voor de Hospitality Style Awards.

 

Glamourland Brooklyn restaurant

Foto: Brooklyn Hotel

 

De ramen van plafond tot vloer geven uiteraard een spectaculair uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam. Vergeet niet dat je ook heerlijk kunt ontbijten, lunchen, brunchen en dineren in Brasserie de Smederij. Hier waant iedere gast van huize Brooklyn zich een echte vedette. Mocht je zin hebben om Noord te verkennen dan kun je ook het vermaak opzoeken bij enkele hotspots. Een cocktail bij Pllek,  uitwaaien op het strand, een theatervoorstelling bij het Noorderlicht of gezellig nazitten bij Loetje aan ’t IJ.

 

Glamourland Brooklyn bar

Foto: Brooklyn Hotel

 

Aan de noordkant van het IJ lijkt een compleet nieuwe stad te ontstaan. De industriële scheepswerf leent zich perfect voor kunstgaleries, festivals en andere evenementen. Het Brooklyn hotel steekt hier met kop en schouders boven uit.

 

 Glamourland Brooklyn uitzicht

Het uitzicht – Foto: Brooklyn Hotel

 

Wij van Glamourland hadden het privilege om te mogen proefslapen in dit ruige sterrenhotel. De ervaring van hoofdredactrice Erieke Kuitert: “Dit noem ik nog eens een ‘room with a view’! Fantastisch geslapen en alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik ben dól op een goed hotelontbijt, en die van Brooklyn staat zeker in mijn top 5. Het voelde echt als een vakantie, ondanks dat het in eigen stad was. Zelfs voor de Amsterdammers is dit hotel dan ook een echte aanrader.”

 

Wij zijn blij te zien dat er een nieuwe bestemming is voor het historisch en industriële havengebied. In deze Amsterdamse haven is in geen jaren meer een olietanker aangemeerd maar vergeet af en toe niet te wuiven naar de voorbij dobberende pont.

 

Glamourland Brooklyn room

Foto: Brooklyn Hotel

 

Brooklyn is meer dan een luxe plek om even te overnachten, het is een ervaring. Wij van Glamourland hebben uitermate van ons verblijf genoten. We waren bijna overtuigd dat ‘service’ in Nederland uitsluitend voor kwam bij tennis, daarentegen heeft Brooklyn ons weten te overtuigen van het tegendeel.