De beauty’s van het Binnenhof

Macht in combinatie met sexappeal. Het is al sinds wij het ons kunnen herinneren een uiterst krachtig afrodisiacum. Zeker in onze snelle wereld van glitter en glamour liggen de voorbeelden voor het oprapen. Het is dus niet zo raar dat bij ons Glamourlanders de volgende prikkelende gedachte opborrelde: “Hoe is het eigenlijk gesteld met de sexappeal van de dames met macht op ons eigen Binnenhof?” Meten is weten, dus de hoogste tijd om op onderzoek uit te gaan!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

In het (zeer)recente verleden zijn we nogal verwend met: de schoonheid van CDA politica Sabine Uitslag, de ondeugende charme van Winnie Sorgdrager, en de ontwapenende bevalligheid van Femke Halsema. Om meerdere redenen is het zonde dat zij voor de landelijke politiek verloren zijn gegaan.

 

Glamourland

Sabine Uitslag – Foto: Tumblr

 

Maar voor welke dames gaan we nu rechtop zitten als ze op weg zijn naar de interruptiemicrofoon in de 2e Kamer? Zijn er politica die het vermogen bezitten spontane interesse in de, doorgaans als saai bestempelde, politiek op te wekken door hun verschijning? Wie heeft het in zich zonder enige moeite het obligate mantelpakje te kunnen inruilen voor een gala jurk? Goed nieuws! Onze geoefende ogen hebben enkele dames met een dergelijke allure kunnen spotten in het Haagsche.

 

Glamourland

Ybeltje Berckmoes-Duindam – Foto: VVD

 

Daar hebben we allereerst Ybeltje Berckmoes-Duindam. 2e Kamerlid voor de VVD, woordvoerder Sociaal Economische Innovatie. Ybeltje (wat een heerlijke naam!) heeft de lieve uitstraling van ‘the girl next door’, bij wie je verholen passie vermoedt. Typisch een vrouw die je met een gerust hart mee kan nemen naar mams en paps,  tijdens een tussenstop op weg naar de Rotary club. Een vrouw voor alle tijden, en gelegenheden.

 

En wie is dan de brutale Marianne Thieme? Om te beginnen heeft ze het hart op de goede plek, want ze is actief als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. En haar looks? Daar kunnen we kort over zijn. Marianne heeft de uitstraling van een echte ‘political babe’, met de bijbehorende rondingen, waar niet omheen te kijken valt. Spannend, prikkelend, en ondeugend. Mocht er ooit een swimsuit special van Nederlandse politica komen, is zij onze eerste keuze als covergirl.

 

We ronden ons korte onderzoek af met Jeanine Hennis-Plasschaert. Ook de vrouw met de meeste macht in ons rijtje. Ze is de Minister van Defensie in het huidige kabinet. Wat kunnen we over haar zeggen? Macht, looks, en de baas op defensie. Het ultieme voorbeeld van hoe macht kan aanzetten tot stoute dagdromen.

 

Al met al heeft onze speurtocht naar babes op het Binnenhof een bevredigende uitkomst gekregen. Wat wij ons nog wensen? De eerste vrouwelijke premier van Nederland met de grandeur van een koningin, seks appeal, en de uitstraling van een diva. Wie weet, ooit…