De 5 purperen klassiekers van Prince

Welke Glamourlander houdt niet van de muziek van Prince en rouwt nu niet? Niemand! Ook wij zijn grote fan van deze funk-disco god uit Minneapolis die uitgroeide tot het icoon van de jaren ’80. Herinner je je nog de evergreens Purple Rain, When doves cry, 1999, Little Red Corvette en Raspberry Beret? Zijn liedjes brachten iedereen op de dansvloer.

 

Minder bekend is dat de Amerikaanse superster ook bekende hits voor anderen schreef als songwriter, zoals Like a Prayer voor Madonna en Nothing Compares to you voor Sinead O’ Connor. Hij verwezenlijkte zoveel achter de schermen voor andere sterren en werkte samen met onder andere Chaka Khan, Sheila E, The Bangles en MC Hammer.

 

Zijn privéleven bleef geheel gescheiden van zijn carrière, hij was tweemaal getrouwd, verloor een zoontje na de geboorte en nam diverse bekende vrouwen mee op date zoals Madonna, Kim Basinger en Susanna Hoffs.

 

Zijn vrouwelijke dance moves en hoge stemmetje deden zijn vrouwelijkheid tot uiting komen. Over heel de wereld worden momenteel gebouwen in purper gehuld en worden purperen bloemen aan zijn domein Paisley Park gezet, waar de moderne Mozart woonde.

 

 

Prince was een ongelofelijk talent die op zijn 19e verjaardag al 27 instrumenten kon bespelen. Een ware meester, dus. Ook in zijn kledingstijl was hij een groots icoon.  Vijf van zijn klassiekers komen tegenwoordig nog in iedere kledingkast voor. Natuurlijk in zijn favoriete kleur: paars (of beter purple).

 

1. Een hoed

2. Maatpak

3. Pumps

4. Een blouse/overhemd

5. Een riem