Dames opgelet: de twijfelachtige comeback van okselhaar

Vrouwen en okselhaar, dat is ons toch even een puntje.Hoe je het namelijk ook wendt of keert: een levendige bos onder de arm is over het algemeen not done. We moeten het toegeven: wij van Glamourland gaan regelmatig naar de salon om de boel keurig te laten waxen en geen haartje meer in leven te houden. Niet iedereen blijkt hier echter zo over te denken: een tijdje geleden plaatste Madonna namelijk een selfie op Instagram waarbij haar okselhaar goed te zien was. Jawel, u hoort het goed. Fotograaf Ben Hopper besloot als reactie hierop een fotoserie te maken van vrouwen die hun okselhaar parmantig laten staan.

 

Glamourland Madonna okselhaar

Foto: Madonna op Instagram

 

“Ik wil gewoon dat het weer een optie is om okselhaar te hebben. Ik vind het belangrijk dat mensen nadenken over de schoonheidsidealen.” vertelt fotograaf Ben Hopper. Hij wist een aantal dames te strikken voor zijn fotoserie die daarvoor speciaal hun okselhaar wilden laten groeien, of dat al deden. De fotograaf wilde de schoonheidsidealen eens aankaarten. Het schoonheidsideaal van geen okselhaar hebben, zit heel diep, merkte hij. Of een vrouw alleen mooi is als zij geen okselhaar heeft, was de hamvraag van het verhaal. Okselhaar hebben is iets natuurlijks, dus waarom zouden vrouwen het niet mogen hebben?

 

Glamourland  Glamourland

Foto’s: Ben Hopper

 

De terugkomst van een bescheiden oerwoud onder de oksel mag dan zijn comeback maken, wij denken dat er maar weinig vrouwen zijn die zich comfortabel voelen met zo’n, uhm – tweede kapsel onder de arm. Eén van de modellen die mee deed aan de fotoreportage, weigerde dan ook op het laatste moment om op de foto te gaan. Ze voelde zich naar eigen zeggen walgelijk met wat er op haar oksel groeide.

 

Glamourland  Glamourland

Foto’s: Ben Hopper

 

Ach, not done of niet: Hopper heeft in ieder geval the Queen of Pop aan zijn zijde. En wij? Blijven vrolijk ons scheermesje gebruiken. Lekker puh!