Culinair: Op sterrenniveau dineren met Rembrandt’s meesterwerk

Zeg je Hemels Rembrandt, dan zeg je succesformule. Het diner was vorig jaar een grote hit en ook ditmaal heeft de organisatie zich al dubbel en dwars bewezen tijdens de preview van komende editie. Wij van Glamourland waren hierbij  aanwezig. Of het een simpel dinertje was? Niet bepaald.

 

Glamourland Francois-Léon Van der Velden Hemels Rembrandt

 

Genieten pur sang
Dat voor zo’n feestelijke 10-daagse geen subtiele preview hoort, had de organisatie maar al te goed begrepen. Na de succesvolle eerste editie van Hemels Rembrandt in 2014 slaan de Rembrandt Tower Boardroom en Museum Het Rembrandthuis opnieuw de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Van 21 september tot en met Rembrandts sterfdag op 4 oktober, wordt op de bovenste verdieping van de Amsterdamse Rembrandt Tower voor de tweede keer Hemels Rembrandt georganiseerd. Gasten van dit tijdelijke culturele restaurant kunnen tussen reproducties van naaktstudies van Rembrandt en zijn leerlingen genieten van een vijfgangendiner op sterrenniveau met weergaloos uitzicht over de hoofdstad. Onder de regie van sterrenchef Wilco Berends van De Nederlanden stellen souschefs van vijf Nederlandse sterrenrestaurants een menu samen waar je ‘u’ tegen zegt. Genieten pur sang!

 

Glamourland Souschefs met Wilco Berends

De souschefs met Wilco Berends

 

Culinaire meesterwerkjes
De betrokken souschefs zijn Danny Bissot van restaurant De Basiliek in Hardewijk, Tommy Janssen van restaurant De Burgemeester in Linschoten, Niels van Dooijeweert van restaurant Het Koetshuis in Bennekom, Frank Bakkenes van restaurant Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord en Otto Genz van restaurant De Nederlanden in Vreeland. Berends: “Ook in de keuken is Hemels Rembrandt dit jaar weer een unieke ervaring. Elke souschef is verantwoordelijk voor één van de vijf gangen van het diner en stelt een gerecht samen gerelateerd aan de werken en het leven van Rembrandt en zijn leerlingen.”

 

Glamourland Hemels Rembrandt diner

 

Favoriet van Rembrandt
De locatie van het diner is minstens zo overweldigend. Het is de plaats waar in 1994 het hoogste gebouw van Amsterdam en omstreken verrees, de 150 meter hoge Rembrandt Tower, dit was in de zeventiende eeuw één van de favoriete plekken van Rembrandt. Het 360 graden uitzicht vanuit het hoogste gebouw van Amsterdam is indrukwekkend: op heldere dagen zijn zelfs Utrecht, Den Haag en Rotterdam te zien. Magisch!

 

Rembrandt Tower Boardroom

Rembrandt Tower Boardroom

 

Spraakmakende naaktstudies
Tijdens Hemels Rembrandt 2015 worden elf naaktstudies van Rembrandt en zijn leerlingen geëxposeerd. De studies vormen een voorvertoning van ‘De Naakte Waarheid’, een tentoonstelling van circa tachtig naaktportretten van Rembrandt, zijn leerlingen en collega’s en werden niet eerder in zulke grote getale bijeengebracht. De tentoonstelling zal te zien zijn van 12 februari tot en met 14 mei in Museum Het Rembrandthuis, waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Rembrandts naaktportretten waren spraakmakend, omdat hij, anders dan zijn collega kunstenaars, een realistisch beeld van de modellen wilde neerzetten. Tijdens de Hemels Rembrandt-diners wordt door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing gegeven over de befaamde tentoongestelde werken.

 

Glamourland ontwerp inrichting Hemels Rembrandt 2015

 

Bekende genieters
De eerste editie van Hemels Rembrandt in 2014 bleek een groot succes. Bekende gezichten als Gerdi Verbeet, Eva Jinek en Cornald Maas genoten net als vele anderen van de unieke samenkomst van kunst en gastronomie. Alexandra Hutter, oprichter en directeur van de Rembrandt Tower Boardroom: “De reacties die we vorig jaar hebben ontvangen waren overweldigend. De tentoonstelling en de culinaire samenstelling van het menu symboliseren ook dit jaar weer een unieke samenwerking waar we allen trots op zijn en enorm naar uitkijken.

 

Glamourland Alexandra Hutter

Rechts Alexandra Hutter tijdens de preview

 

Ervaar het zelf
Kortom: proeven, leren, inspiratie op doen en genieten van al het moois dat de chefs en Rembrandt te bieden hebben. En dames en heren, dat is véél. Een reservering voor Hemels Rembrandt is noodzakelijk via deze website. De prijs voor deze exclusieve culturele dinerervaring bedraagt € 225,- per persoon. Dit is inclusief ontvangst met champagne en canapés, amuse, een vijfgangendiner van top niveau, bijpassend wijnarrangement, koffie, thee en friandises. Van de dinerprijs is € 30,- bestemd voor Museum Het Rembrandthuis, voor de aankoop van een werk dat door één van Rembrandts leerlingen gemaakt is in het leerlingenatelier van het museum. Dit – let op – originele werk wordt tijdens Hemels Rembrandt aan de gasten getoond.

 

Glamourland Hemels Rembrandt Tower Boardroom

 

Wij van Glamourland zijn ervan overtuigd dat Hemels Rembrandt een oprechte aanwinst is voor de Amsterdamse dinerwereld. En wat voor één. Een meesterwerk in de fijnste klasse!