Couture met een staartje

Het aankleden van een huisdier is het ene, het verkleden áls een huisdier het andere. United Bamboo, een kledingwinkel in New York, biedt de uitkomst aan de dierenliefhebbers die graag hun eigen outfit met die van hun diertje matchen. Het bedrijf heeft prêt-à-porter kat couture ontworpen met de mogelijkheid een bijpassende outfit in de maat van het baasje te verkrijgen, wel net iets anders gestyled. Mede-eigenaar van United Bamboo, Miho Aoki, kleedde van jongs af aan haar katachtige vriendinnetje in bijpassende couture. Miho bracht deze passie naar een hoger niveau met het starten van haar “Catclub” collectie. De collectie bevat 33 outfits, variërend van met bont gevoerde parka’s, naar kattentunieken en setjes van jasjes met rokjes. Zelfs een fluwelen avondjurk en lovertjesjurk voor de poezenprinsesjes onder ons ontbreken niet aan de collectie.

 cat1

Foto: bornrich.com

 

 cat2

Foto: bornrich.com

 

De kat-vriendelijke couture is gemaakt van hetzelfde materiaal als die van hun menselijke dubbelgangers. De prijs van de couture voor de kat is niet hoog,  variërend van $20 tot $98 voor een vissengraad parka, de bijpassende bontjas voor het baasje kost rond de $1000. Tot nu toe zijn de meeste outfits al verkocht, dus mochten jullie nog willen stralen met je lieveling raden we jullie aan er snel bij te zijn.

 

 cat3

Foto: bornrich.com

 

 

Wij van Glamourland vragen ons af wat Karl Lagerfeld over deze kat couture te zeggen heeft. De legendarische ontwerper heeft eerder bekend dat zijn kat “Choupette Lagerfeld” zijn inspiratie was voor de 2012 herfstcollectie van Chanel. Karl, die naar verluidt geobsedeerd is door de witte vacht van zijn katachtige vriendje, bekende dat de hele collectie geïnspireerd was door de ogen van zijn kat. Een andere bekende katteneigenaar is actrice en zangeres Katy Perry, die volkomen geobsedeerd is door katten doordat ze vele overeenkomsten ziet tussen haarzelf en de harige schatjes.

 

Zolang Katy’s muziek niet met kattengejank kan worden vergeleken en Karl zulke prachtige geïnspireerde collecties blijft maken, zien wij wel glamour in deze beestjes, met of zonder jurkje.