Cosmopolitan 30 jaar

Dertig jaar oud en toch strakker dan strak, slanker dan slank en nieuwer dan nieuw, elke maand weer.

Glamourland was aanwezig op de zeer speciale verjaardag van glossie Cosmopolitan. Het blad vierde onlangs haar dertigste verjaardag. Wij werden ontvangen in een gezellig gevuld theater met lekkere drankjes en veel leuke dames, heren en BN-volk. We voelden ons direct thuis en luisterden links en rechts wat gesprekjes af. Zo hoorden wij dat Lisa Sips veel baat heeft gehad bij de Cosmo Sexquiz die vaak in het blad te vinden is, maar ook vingen we op dat het dertigste verjaarsfeest van Victoria Koblenko veel heftiger was dan de verjaardag van Cosmo.

Iedere bezoeker kreeg een schitterende 3D bril uitgereikt tezamen met een heerlijk glas champagne. De aanwezigen in de zaal werden verzocht de bril op te zetten halverwege het feest voor… uiteraard; de coverlancering. Want de cover waarmee je je dertig jarige bestaan viert, laat je natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Door de 3D bril konden we een geweldig filmpje zien waarin de making off van de cover te zien was.

 

 

De verrassing was groot; niet één maar zes covers werden er getoond. Mooie Cosmo-meiden zoals Sylvie van der Vaart, Lieke van Lexmond en Lonneke Engel sierden de covers. Elk op een eigen cover. Wij kregen de schitterende Victoria Koblenko in handen die (net als de andere meiden) prachtig gekleed was door topontwerper Jan Taminiau. Net toen wij haar versie aan het bekijken waren, kwam ze voorbij en complimenteerden wij haar met haar cover. Ze vertelde ons wel enigzins beschaamd dat het tape dat haar japon rondom de borsten op zijn plaats hield, los had gelaten. Dus liep Victoria maar beschermend met haar eigen cover voor de borst.

Niet veel later botsten wij topmodel Lonneke Engel tegen het mooi gekleede lijf en ruilden bij haar Victoria in voor haar exemplaar. Het was een heerlijke avond en wij zijn nu al benieuwd naar de volgende dertig jaar. Toen wij bij het naar buiten gaan covermodel Georgina Verbaan nog uitzwaaiden, hadden we de Lonneke-Cosmopolitan helaas nodig als paraplu; het goot enorm, maar onze kapsels bleven in ieder geval intact.

 

Reporter: Allan

Twitter: @AllanVos