Column: Tafelen met baron Rothschild, de rijkste der aarde

Wat: Exclusieve lancering van de Rothschild Champagne
Waar: De Prinsenkamer in Hotel de l’Europe
Wie: Baron Philippe Sereys de Rothschild, Yves Gijrath, François-Léon Van der Velden en ambassadeurs.

 

Welnee, de dag kon niet vroeg genoeg beginnen in de Prinsenkamer van Hotel de l’Europe wanneer we van start gaan met een Rothschild Champagne lunch in een zeer exclusief gezelschap. De nieuwste Champagne van de familie werd plechtig gelanceerd. Niemand minder dan ‘Hoogwelgeboren’ Baron Philippe Sereys de Rotschild (erfgenaam van de rijkste familie op aarde met een vermogen van $491,409 triljoen en met Bond Girl Carole Bouquet als partner) mocht bij ons aan tafel plaatsnemen. Het is tenslotte ook zijn wijnhuis.

 

Rothschild ambassadeurs Hotel de l'Europe

Baron Rothschild met zijn ambassadeurs

Rothschild Hotel de l'Europe

Foto’s: Martin van Os

 

In zijn speech laat hij ons weten dat we aanwezig zijn om te drinken en op dat moment ontstaat er een klik. We genieten van het bruisende en zeldzame godenwater met de naam Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs Vintage Brut 2006. Hiervan zijn slechts 7.000 flessen geproduceerd, waarvan 3.000 in de familie blijven en museumvoorraad zijn. Wij drinken er nog maar een flesje op. Richard van Oostenbrugge, chefkok van Bord’eau**, verzorgde een bijpassend menu.

 

Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs Vintage Brut 2006 Hotel de l'EuropeRothschild menu Hotel de l'Europe Bord'eau

Foto’s: Martin van Os

 

Al véél te snel werden witte paarden verruild voor privéjets en vertrok de baron naar een onbekende bestemming. Volgende week weer, zelfde tijd?