Column: OPENING VIP NIGHT MASTERS OF LXRY

Het is december en dat betekent dat het weer tijd is voor het grootste luxe evenement van de Benelux: We hebben het natuurlijk over de Masters of LXRY, voor de meeste onder ons bekend als de Miljonair Fair. Jawel, op deze beurs kan society Nederland zich van hun beste kant laten zien onder het genot van een beetje kaviaar, wat fijne champagne en ach, we doen er nog wat oestertjes bij. Een ware ons-kent-ons-shoppingscenter voor oud en nieuw geld (enfant terribles en golddiggers niet uitgesloten) in niets minder dan onze eigen Amsterdamse RAI. We mogen ons hier ongestoord meester maken van de duurste bolides, de laatste mode, juweeltjes en andere leuke hebbedingetjes.

 

Afgelopen donderdagavond vond de exclusieve en feestelijke opening plaats van alweer de 12e editie van deze luxe fair, chapeau Yves! Typisch een partijtje voor Glamourland en een reünie van veel bekenden uit ons eigen glamour wereldje. Wat leuk, meneer en mevrouw Schoemacher zijn ook weer van de partij.

 

In aanwezigheid van ruim 4.500 (inter)nationale bekende VIP’s werd de prestigieuze avond geopend door niemand minder dan zangeres Eva Simons en een futuristisch robotachtig-gestalte genaamd Dundu. Dit jaar dus niet de gebruikelijke Hollywoodactrice of topmodel maar juist het nieuwste van het nieuwste in entertainment. En daar houdt het gegoede publiek van.

Meer dan 200 exposanten uit de luxe-industrie vulden de beursvloer van de RAI met strakke stands. Met veel genoegen genoten we van de beste champagne ter wereld bij maison Armand de Brignac, konden we voor slechts €650.000,- een nieuw uurwerk bemachtigen van IWC Schaffhausen en gingen we gezellig even op de koffie in het huis van ome Jan en Monique des Bouvrie, daar zijn we weer!

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Goed Folk en Artfoto’s.nl

 

Bij The Gallery Brummen stonden de meest spectaculaire en exclusieve oldtimers van merken als Ferrari, Aston Martin en Lamborghini. Directeur Nico Aaldering was blij verrast met de grote belangstelling onder de bezoekers voor de klassieke auto’s. “Ik ben trots dat ik deel kan uitmaken van dit prestigieuze evenement.”

 

Onze vrinden van Gassan Diamonds creëerden een eigen universum in de wereld van LXRY, met maar liefst 900 vierkante meter aan juwelen en horloges. Dit familiebedrijf van het jaar 2013 lanceerde op de opening de Limited Edition van Chopard, een prachtig witgouden dameshorloge bezet met Gassan 121 geslepen diamanten met een totaal gewicht van 8 crt, de enige op de hele wereld.

 

Glamourland      Glamourland

Foto’s: Gassan Diamonds

 

De ware levensgenieters op de beurs hadden de mooiste jurken en smokings laten maken en paradeerden hiermee parmantig over de loper. Het fashionklimaat was aangenaam hoog. De dames konden dan ook hun hart ophalen in de boutique van onze eigen Addy van den Krommenacker. Zijn mooiste collectie stond netjes uitgestald.

 

En natuurlijk nam ik zelf ook even een kijkje. Voor mijzelf deze keer geen Addy aan mijn lijf maar een haute couture creatie van vriendin en couturier Pearl Dronkers. Tevens mijn complimenten aan mijn persoonlijke stylist Rocco Leenders.

 

Glamourland

Foto: Redactie Glamourland

 

Ook het culinaire verwengehalte voor de bezoekers ontbrak niet. Zo hadden 6 topchefs hun krachten gebundeld voor de Masters of LXRY. De naam van het clubje was G6 en bestond uit Gijs Numan (Restaurant Elkaar), Michiel Deenik (Restaurant Vis aan de Schelde), Peter Lute (Restaurant Lute), Ferry van Houten (Restaurant Het Bosch), Stefan van Sprang en Robbert Veuger (Restaurant Aan de Poel) en Julius Jaspers (die in elke passende keuken wel te vinden is).

 

Hun motto: ‘Niets hoeft, veel mag, als het maar op niveau is.’ Dit adagium kon worden gebruikt voor de gehele beurs, als het maar op niveau is. En daar houden wij van.

 

Glamourland