Column: Allans Glamourland ”Loodjes”

Mode-ontwerper Allan Vos geeft een kijkje in zijn leven waarin het opzetten van zijn eigen label een grote rol speelt. Allan verteld elke twee weken over het wel en wee binnen en buiten zijn atelier. Van het produceren van de collectie tot het zoeken naar de juiste modellen voor fotoshoots voor fashion week; alle ups en downs -hopelijk van deze laatste zo min mogelijk- zullen voorbij komen. Nog nooit was je zo dicht betrokken bij de geboorte van een modelabel.

 

Loodjes

Terwijl menigeen de afgelopen dagen om en onder de kerstboom vertoefde, zat ondergetekende achter de naaimachine.

Afgelopen weken waren een drukte van jewelste; de collectie moest af, er moesten meetings gepland, modellen uitgenodigd, haar en make-up bedacht worden, sponsoren gezocht, schoenen uitgekozen… Noem het op en het kwam om de hoek kijken wanneer je er het minst trek in had. Het belangrijkste blijft uiteraard het afmaken van de collectie, maar alle bijzaken zijn minstens zo belangrijk wil ik een knaller van een modeshow presenteren op fashionweek.

allan GL

Foto: AllanVos

Ik heb zodoende dan ook even mijn privé-leven uitgeschakeld en zelfs het schrijven van deze column doe ik tussen een afspraak en een mailtje door. Ik moet wel zeggen; ik heb geleerd van de eerste show (in juli 2012), de collectie was toen pas klaar om 5 uur de ochtend van de show en ik toonde 11 looks. Op dit moment (drie weken voor de show in januari) heb ik ook 11 looks af, schoenen staan al klaar en de eerste fotoshoot voor het lookbook zit er al op. Ik heb dus wat meer relaxed-heid in mijn donder, ware het niet dat de economische malaise ervoor zorgt dat het nu vooral sponsor-stress is waar ik mee te kampen heb. Het ene bedrijf na het andere valt om en is zodoende bang te investeren in een modeweek. Vandaar dat ik dagelijks meer tijd aan de laptop en bellen besteed, dan aan de collectie. De show moet toch betaald worden, niet waar..? Gelukkig zijn er links en rechts al hulpvaardige handen opgestaan die bijvoorbeeld helpen met het zoeken naar de perfecte modellen en muziek, waardoor dat deel van ‘organisatie Vos’ even uit mijn hoofd kan ontsnappen.

allan GL2

Foto: AllanVos

Mijn wensen- en to do-lijstje is nog steeds enorm; er moet een nieuwe werkplek gevonden worden in Den Haag (even tussendoor want het huidige atelier voldoet niet meer), er moet een boek worden gedrukt voor alle aanwezigen en er missen nog steeds twee á drie outfits. Drie weken te gaan, honderd dingen te doen, driehonderdveertig gasten, 25 januari, een Amsterdam Fashionweek. 

allan GL3

Foto: AllanVos

O ja; en een kerstdinner en sterretjes afsteken de eerste januari… Ik geef het je te doen. Wie boekt er alvast een Spa-behandeling voor de 26 januari?

 

Fijne dagen allemaal en alle goeds voor 2013!