Cointreau Fizz!

De zomer is in aantocht, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te stijgen. En zeg nou zelf, wat is er nu mooier dan bij zwoele temperaturen te genieten van de pérfecte cocktail?!

 

Het bekende likeurmerk Cointreau introduceert een frisse cocktail genaamd Cointreau Fizz. Speciaal vanuit Parijs bracht Alfred Cointreau, heritage manager en telg van de 6e generatie van de familie Cointreau, een bezoek aan ons kikkerlandje voor een speciale cocktailworkshop in het College Hotel in Amsterdam. And guess what… Glamourland had een exclusief interview met Alfred Cointreau!

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

De unieke sinaasappellikeur werd meer dan 164 jaar geleden opgericht door Adolphe en Edouard Cointreau in het Franse plaatsje Angers. Inmiddels is Cointreau (te herkennen aan de amberkleurige vierkante fles) overal ter wereld te koop.

 

Alfred Cointreau: “Als baby kreeg ik al een drupje Cointreau in mijn flesje.”

Alfred Cointreau is de achterkleinzoon van Adolphe en Eduard Cointreau en is heritage manager van Cointreau. Dit houdt in dat hij verantwoordelijk is voor het persoonlijk contact met de barmannen over de hele wereld. Alfred heeft zelf ook de nodige ervaring achter de bar, zo werkte hij in de welbekende Buddha Bar in Parijs. Je zou natuurlijk denken dat iedereen in Alfred zijn familie wel voor Cointreau werkzaam is geweest. Dit is echter niet het geval, Alfred zijn vader werkte niet voor het bekende likeurmerk. Toch raakte Alfred al op jonge leeftijd gefascineerd door het succesverhaal van zijn bet overgrootvader en besefte hij dat hij ervoor wilde zorgen dat het unieke merk van Cointreau bekend bleef.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

Cointreau is er bij Alfred letterlijk met de paplepel in gegoten. “Het is traditie in onze familie dat er bij een pasgeboren baby een heel klein druppeltje Cointreau in het flesje wordt gedaan, ik was 6 maanden oud toen ik voor het eerst kennis maakte met Cointreau.” Alfred beschrijft Cointreau als een likeur met veel stijl, speciaal voor charismatische vrouwen. “Cointreau werd opgericht in de 19e eeuw, destijds hadden vrouwen veel minder rechten, ze mochten niet stemmen, ze mochten niet werken. Mijn bet overgrootvader Eduard Cointreau was de eerste die speciaal voor vrouwen een likeur bedacht. Het drankje was in die tijd heel erg vernieuwend en tot op de dag van vandaag blijven we bezig met nieuwe dingen te bedenken om Cointreau speciaal te houden.” Eduard Cointreau was daarnaast ook de eerste die een reclame uitbracht met bewegende beelden. Ook nu zijn de campagnes van Cointreau nog steeds erg bijzonder. Sinds 2007 is Dita Von Tees merkambassadeur voor Cointreau. “Dita is heel erg glamorous, sensueel, origineel en ze is de ‘queen of burlesque’, daarom hebben we voor Dita gekozen. Cointreau is namelijk ook stylish, sensueel, controversieel en altijd origineel”.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

Alhoewel het likeurmerk Cointreau vooral voor sensuele, originele en controversiële vrouwen staat, vind Alfred het zelf ook heerlijk om af en toe een cocktail te drinken. Momenteel is de Cointreau Fizz met basilicum zijn favoriet!

 

Shake it!

Na dit interview kregen we nog een cocktailworkshop van mister Alfred himself! De Cointreau Fizz bestaat uit 50 ml Cointreau, 1/2 verse limoen en 100 ml sodawater. De cocktail is van zichzelf al heerlijk fris maar er stond niet voor niets een tafel vol met verse ingrediënten om de cocktail nog lekkerder te maken. Juist omdat de Cointreau Fizz van zich zelf zo eenvoudig is, is hij perfect om te mixen. Er was een overvloed aan frambozen, aardbeien, kaneel, anijs, pepers, basilicum, munt, chocolade en vanille om de cocktail met jouw persoonlijke smaakfavoriet te mixen. Onze eerste cocktail mixten wij met framboos en chocola, de tweede werd een combinatie van sinaasappel en kaneel. Het maakt met de Cointreau Fizz eigenlijk niet uit wat voor ingrediënten je in huis hebt, er ligt altijd nog wel iets in de koelkast dat als mix-ingrediënt te gebruiken is. En omdat er geen frisdrank of extra suiker aan te pas komt, is de cocktail ook nog eens helemaal light en dat is toch weer dik voor elkaar! Enfin, wat een heerlijkheid!

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

Gedurende de cocktailworkshop werd er een verrukkelijk walking dinner geserveerd. Cointreau is namelijk niet alleen lekker als cocktail, Cointreau is ook uitstekend combineren met hartige gerechten, in sauzen of in desserts! De gerechtjes waren mini-kunstwerkjes en eigenlijk was het zonde om ze op te eten. Het zou misschien niet direct een eerste keuze zijn, maar de munt-erwtensoep met Cointreau was zeker een aanrader. Evenals het heerlijke dessert: een mousse van Cointreau en komkommer met witte chocolade en bladgoud.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

We sloten de goed geslaagde avond af met een leuke goodiebag, waarin alle producten zaten om thuis nog even te oefenen op de perfecte Cointreau Fizz! Wij van Glamourland zijn al helemaal fan en op onze soiréetjes zal deze cocktail niet meer ontbreken. Alfred, Chapeau!

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR