Coiffure award: Winnaars!

Bij aankomst staat er al een enorme rij voor de rode loper.  Iedereen wil natuurlijk even een “straal momentje” voor de persfotografen. Uiteraard krijgen natuurlijk de aanwezige BNN-ers de meeste aandacht! Eenmaal binnen komt de glamour je tegemoet, de gehele Rai is omgetoverd tot een gala paradijs! Eva Simons opent de avond met een spetterend kort optreden en even later verschijnt Chantal Janzen om de gehele avond te presenteren.

 

Voordat de uitreiking begint komt eerst nog de verkorte versie van de Schwarzkopf Flux show voorbij, waarin de looks voor deze zomer worden gepresenteerd. Sportsjunkies, een lijn met strakke stoere kapsels, Cool Hunters met trendy en kleurrijke kapsels, Dark Angels: sexy glamour kapsels en Hip Opulant, een lijn met korte glamour kapsels. Na deze korte show is het tijd voor de eerste uitreikingen. In totaal worden er deze avond maar liefst 13 awards uitgereikt.
De uitreiking die er het meeste uitspringt is die voor de Hair Color Technician of the year. Deze is gewonnen door Mariët Gakes. Helaas is ze er zelf niet bij omdat ze op het punt staat om te gaan bevallen, maar haar collega neemt de award in ontvangst en leest een bedankbrief van een A-4tje voor. Deze winnende look was ook al onze favoriet.

 

 

Tussen de uitreikingen door is er de show van The Best Hair Dresser van vorig jaar, Hester Wernert. De show heet Deceptive  Beauties, een futuristische show met avantgarde kapsels en de kleding van Jan Taminiau. De gehele show neemt je even mee naar een andere wereld. Geen looks om zo even mee naar buiten te gaan, maar ware kunstwerken!

 

 

Na de uitreiking van de regio awards is het tijd voor “de” award van deze avond, Hair Dresser of the year 2012. De spanning stijgt terwijl het jury rapport word voorgelezen: “Sterke individuele beelden met zeer diverse structuren. Serie vertegenwoordigt alle aspecten van de haarmode van nu in coupes, styling en kleur.” En de winnaar is: Hester Wernert! Voor de tweede keer oprij wint zij deze fel begeerde award, gefeliciteerd. De avond word afgesloten in de party zaal met een optreden van Xander de Buisonje, het einde van een mooie avond.

Alle andere winnaars en foto’s van de winnende looks zijn te zien op de Coiffure award website:  www.coiffureaward.nl

 

Foto’s: Leyla Cavusoglu
Reporter: Leyla Cavusoglu
Twitter: @MagicLeyla