Coffee Lovers

Wie houdt er niet van, de heerlijke geur van koffie in de ochtend… Wij van Glamourland beginnen dan ook graag onze dag met een lekkere macchiato, en niet alleen omdat het helpt onze productiviteit te verhogen! De cafeïne die je dagelijkse espresso, latte of cappuccino bevat doet meer dan alleen het verhogen van je alertheid. Het heeft namelijk zeer voordelige effecten heeft voor je huid en je gezondheid.

 

Cafeïne wordt al jaren in gezichtscrèmes verwerkt vanwege het effect dat het op de bloedvaten heeft, namelijk dat deze samentrekken. Daarom wordt het onder andere vaak gebruikt bij dermatologische huidaandoeningen als rosacea (een aandoening veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes in de gezichtshuid die niet meer goed samen kunnen trekken, dat vervolgens leidt tot roodheid).

 

Dit krimpende effect van cafeïne maakt dat het ook in oogcrèmes verwerkt wordt omdat het snel opgezwollen ogen en roodheid kan bestrijden. Daarnaast wordt het veel toegepast in anti cellulite crèmes vanwege het vermeende krimpende effect op de vetcellen.

 

Naast de ontstekingsremmende eigenschappen is cafeïne ook een krachtige antioxidant die, zowel op de huid aangebracht als gedronken in je dagelijkse kop koffie, beschermt tegen vrije radicalen en huidveroudering. Er zijn zelfs studies waarin beschreven wordt dat cafeïne (zowel oraal ingenomen alsook in crèmes verwerkt) beschermt tegen huidkanker en de schadelijke effecten van UV straling tegengaat alsook helpt te repareren. Genoeg reden dus om nog eens extra te genieten van dat bakkie in de ochtend.

 

En als we dan buiten de deur onze cafeïne fix halen, doen we dat natuurlijk geheel in Glamourland stijl met de lederen coffee sleeves van Jimmy Choo ;-)