Claes Iversen

“Wegens het aantal aanmeldingen heeft Claes Iversen besloten de show te verplaatsen naar een andere locatie in het centrum van Amsterdam.”

Zo luidde het begin van de mail van Claes voor zijn herfst/winter show 2012/2013.

De nieuwe locatie was fantastisch uitgekozen namelijk, de Oude Kerk, midden in de rosse buurt.

Voor de kerk stonden de paparazzi al te wachten op de sterren en achter de ramen keken de dames van lichte zeden naar al die prachtig aangeklede mensen, tja een beetje meer kleding zou niet weg zijn geweest voor die dames, al hoewel hun “handel” dan niet goed toonbaar is.

Langzaam liep de kerk vol en begon er een gezellig pre-show-borrel, in afwachting van de show. In de kerk was het erg fris en daarom hield iedereen zijn jas maar aan.

Voor mij ging – heel charmant – een dame onderuit omdat ze in één van de gaten van de grafstenen op de grond bleef haken met haar hak. Het tafereel had wel wat weg van een vrouw die vol passie voor het altaar knielde en ze “viel” dus niet uit de toon.

De getalenteerde ontwerper is zeer geliefd  bij jong en oud. Hij mag  ook veel sterren tot zijn cliëntele rekenen: Renate Verbaan, (Claes was verantwoordelijk voor de jurk tijdens de mooiste dag van haar leven),  de stralende Liz Snoyink, en ook de uitgesproken outfit die Stacey Rookhuizen tijdens de X-Factor finale afgelopen jaar droeg was van zijn hand.

Zodra de zwangere Claire Timmermans van Spice PR aangaf dat we mochten gaan zitten, schuifelde iedereen voorzichtig over de stenen, om niet als stervende zwaan onderuit te gaan.

De show zelf was prachtig.

De modellen kwamen vanachter het koor vandaan en liepen in een halve ronde langs het publiek. Dit viel niet mee, aangezien de kerkvloer nogal veel spleten en gaten had.

In de show was vooral veel borduurwerk  te zien.

De avondjurken waren spectaculair, een donkere bruine met een geborduurde lijfje en een golvende rok, een zwart exemplaar met goudkleurige pailletten en kralen.

Na 15 silhouetten kwam Claes onder luid applaus op. Altijd een beetje verlegen, maar daar is toch echt geen reden voor als je zoveel talent hebt. Voor de haar en make-up waren onder andere Lydia Le Loux en  Hedwich Vigelandzoon verantwoordelijk, onberispelijk dus.

De kerk, de aankleding en de collectie, wat een magnifieke combinatie. Enorm genoten van deze show, nu al weer benieuwd wat Claes nu al weer aan het creëren is aan de Herengracht.

Have a lovely day.

Report: Helene