Cinderella story

Wake up cinderella’s! Maken schoenen jou ook zo gelukkig, net als de obsessie van Carrie Bradshaw? Geloof jij in sprookjes en houd je van fantaseren? Dan wordt jouw liefde voor Virtual Shoe Museum groot. Een museum vol artistieke schoenen waar je hart van gaat smelten!

 

Virtual Shoe Museum is een digitaal museum waar de liefde voor stijlvol schoeisel hoogtij viert. Met dank aan een elegante grafisch schoenenontwerper en verzamelaar, Liza Snook, bestaat deze masterpiece for shoe-addicts.

 

Glamourland

Foto: Virtual Shoe Museum

 

Na jarenlang te hebben gewerkt aan het internationale digitale schoenenmuseum, kan Liza Snook eindelijk haar idee verwezenlijken. Dit geweldige Assepoester idee stamt al uit 2005.

 

Shoelovers die van detail houden kunnen op de website het naslagwerk bekijken van allerlei designers. Alles is gesorteerd op kleur, materiaal, stijl of soort. Daarnaast heeft iedere schoen zijn eigen verhaal. En om de laatste nieuwtjes te lezen over ontwikkelingen op technologisch vlak of over de schoenontwerpers is er een blog om alles bij te houden. Ook kun je de tentoonstellingen van de schoenen en interviews met ontwerpers bekijken.

 

Glamourland

Foto: Virtual Shoe Museum

 

GIVE ME MORE

Net als wij van Glamourland je altijd al afgevraagd waarom vrouwen zo gek op schoenen zijn? Tot 29 september biedt de website van Virtual Shoe Museum jou allerlei informatie over deze magische relatie. En als we niet genoeg krijgen van dit museum, komt er in Leipzig ook nog een Grassi Museum of Applied Arts. Wereldwijd heeft Liza Snook exclusieve schoenen bij elkaar verzameld voor deze expositie. Met andere woorden: weer een reden om een weekendje weg te boeken!