All I want for Christmas: duurste kerstdiner ter wereld

Cadeaus geven met kerst is zooo 2011! Waarom dit jaar gewoon niet een heleboel geld spenderen om drie van je beste vrienden te trakteren op een overheerlijk kerstdiner? Natuurlijk niet zomaar één. Nee, dan natuurlijk wel ‘s werelds meest dure kerstdiner! Dat is pas Glamour!

 

Wie niet vies is van beetje exclusiviteit, kan dit jaar 1e kerstdag dineren voor maar liefst $200,450. De 25-jarige chef-kok van restaurant John Salt in de Londense wijk Islington, Ben Spalding, maakt dit mogelijk. Deze jongeman heeft heel wat in zijn mars, aangezien hij onder anderen actief is geweest in de keukens van Gordon Ramsey en Heston Blumenthal. Michelin sterren zijn hem ook niet vreemd, dus dat belooft wat!

 

Niets is minder waar. Hij gebruikt speciaal voor deze gelegenheid de beste en duurste ingrediënten die op deze aardbol te vinden zijn. In de eerste gang zal een fles champagne, á 45.000 euro worden geserveerd, welke werd gebotteld voor de Eerste Wereldoorlog. Hierbij wordt ’s werelds duurste kaviaar gegeten, ter waarde van 6.189 euro, met een 150 jaar oude balsamico azijn. Bij de tweede gang wordt een peperdure ‘Yubari King’ meloen uit China gegeten, welke maar liefst 3.218 euro kost. Deze meloen gaat gepaard met hele witte truffel en saffraan.  Voor de derde gang wordt de traditionele kalkoen omgetoverd. Hiervoor wordt een zeldzaam ras kalkoen (Dodine) gebruikt. Daarbij ossenhaas  van een ‘Wagyu rund’. Dit gerecht wordt verpakt geserveerd in een blad van eetbaar 50 karaats bladgoud, bestrooid met de duurste ‘Akbari’ pistachenoten. Er wordt afgesloten met een gerecht die wordt opgediend op een gouden Oegandes vanille plaat.

 

Glamourland 32

Foto: bornrich.com

 

Let op, want op = op. Deze chef-kok biedt zijn culinaire hoogstandjes slecht eenmaal aan, voor 4 personen. Het fijne is ook dat je de deur niet uit hoeft, aangezien hij de maaltijd hoogstpersoonlijk bij u thuis komt bereiden. Interesse? En is uw portemonnee dik genoeg? Breng dan een bod uit via de site veryfirstto.com. Alleen zo maak je kans op dit ultra luxe kerstdiner.

 

Er wordt beloofd: “Dit menu is enkel voor rijke smaakpapillen en zal een buitengewone verwennerij zijn.” Glamourland wenst de gelukkige winnaar alvast een verrukkelijke diner toe!

 

Tot slot, voor sommigen leuk om te weten. Spalding zal 80% van de opbrengst doneren aan Cancer Research UK en Hospitality Action.