Chris Hemsworth als nieuwe James Bond

My name is Bond, James Bond.” Zes verschillende mannelijke acteurs hebben tot nu toe deze woorden mogen claimen in de populaire filmreeks. Zoals je waarschijnlijk niet ontgaan is vertolkte Daniël Craig de laatste paar rollen van de Britse geheim agent. In 1953 kwam de eerste Bondfilm uit en de juist uitgekomen film Spectre lijkt nog lang niet de laatste te zullen zijn. Wie zien jullie het liefste als de volgende James Bond? En wie is de favoriete 007 van de afgelopen jaren? Datingservice Lexa zocht het uit!

 

Nieuwe James Bond
Vrouwen zien het liefst hunk Chris Hemsworth in de rol kruipen van een nieuwe James Bond. Een kwart verkiest Hemsworth boven de Schotse acteur Gerard Butler (20%) en de Amerikaanse superster George Clooney (16%). De nieuwe Bondgirl zou volgens de heren onze eigen Doutzen Kroes (28%) moeten worden, gevolgd door Irina Shayk (19%) en Michelle Keegan (11%). Dit blijkt uit een onderzoek onder 570 respondenten.

 

Imperfecties van 007 en de Nederlandse man
James Bond is volgens het Nederlandse publiek niet perfect. Hij wordt door mannen en vrouwen gekarakteriseerd als een womanizer (32%), man van weinig woorden (19%) en een tikkeltje arrogant (11%). Vrouwen vinden het juist aantrekkelijk dat James Bond een womanizer (26%), man van weinig woorden (26%) en Brits is (11%). Wat mannen een slechte karaktertrek van James Bond vinden, is voor vrouwen juist aantrekkelijk. De Nederlandse single man herkent zichzelf vooral in de karaktertrek man van weinig woorden (41%).

 

“Niemand is perfect zelfs James Bond niet. Dit onderzoek bewijst dat waar mannen denken dat vrouwen zich aan iets storen, het tegengestelde waar is. Zo is het natuurlijk ook in real life. Iets wat jij niet leuk vindt aan jezelf, kan iemand anders juist heel aantrekkelijk vinden. Je imperfecties maken je juist bijzonder, jezelf zijn is vaak het beste”, aldus Emiel Spies, woordvoerder bij Lexa.

 

Glamourland James Bonds

De 6 James Bonds

 

Top 3 aller tijden
Ook al speelt Daniel Craig nu al een tijdje mister Bond, de leukste James is volgens de vrouwen overduidelijk Pierce Brosnan. Bekijk hieronder de top 3:

  1. Pierce Brosnan (41%)
  2. Sean Connery (25%)
  3. Roger Moore (14%)

 Glamourland Pierce Brosnan

Foto: James Bond

 

De top 3 Bondgirls aller tijden – verkozen door mannen – bestaat uit:

  1. Denise Richards (26%)
  2. Talisa Soto (16%)
  3. Halle Berry (14%)

 

Glamourland Denise Richards

Foto: Tumblr

 

Bij mannen van 35+ valt Halle Berry overigens het meest in de smaak. Wie worden de volgende James en Bondgirl? Daniël Craig neemt een aantal maanden vrij en zal dan nadenken of hij nog een film zal gaan doen. En de nieuwe bondgirl? Dat zullen we voorlopig nog niet te weten komen.