Champagne De Watère, de duurste in zijn soort

Wij van Glamourland klinken vandaag op champagne De Watère. Voorzien van een echte diamant en een 24k gouden munt, deze champagne werd oorspronkelijk geproduceerd met het idee om de symboliek en de ontstaansgeschiedenis van de familie De Watère terug in de kijker te plaatsen. Deze ultra-premium Champagne De Watère blinkt niet alleen uit omwille van zijn luxueuze dosis Cuvée De Watère maar ook omwille van het glamoureuze etiket. Dit etiket bestaat uit een genummerde gouden munt (onderaan de fles, gegraveerd met het De Watère embleem) en een diamant. Hoewel deze champagne voorheen uitsluitend beschikbaar was voor familiereünies van De Watère, met de munt als eeuwig aandenken aan die speciale gelegenheid, wordt deze nu aangeboden aan het grote publiek.
De fles, voorzien van een exclusief prijskaartje van 45.290 dollar, wordt geleverd in een speciale doos van massief hout welke volledig met de hand vervaardigd en afgewerkt is. Alvorens deze in de doos terecht komt, wordt de fles zorgvuldig in goudfolie verpakt, afgewerkt met handgeweven gouden vlechtwerk en vervolgens verzegeld met het De Watère embleem.

 

Foto: De Watère

De Cuvée De Watère wordt geproduceerd volgens de traditionele “Méthode Champenoise”. Deze methode garandeert een maximaal smaakgenot en langdurige bubbels. Vanaf het moment van het oogsten van de druiven (Pinot Noir en Chardonnay) in de familie wijngaard wordt alles zowel met de hand alsook met behulp van traditionele machines gedaan. Dit resulteert in een proces dat alle criteria voor ecologische wijnbouw ruim overtreft.
De 5 hectare aan wijngaarden die de familie bezit, produceert jaarlijks slechts 22.500 De Watère flessen: 11.250 stuks Rosé en 11.250 stuks  Blanc. 20.000 flessen (gelijk verdeeld over Rosé en Blanc) zijn bestemd voor de markt. De overige 2.500 flessen worden verdeeld onder de familieleden zelf.

 

Foto: De Watère

Tot slot nog even iets over de gouden munt die prijkt op de onderkant van deze exclusieve champagneflessen. Deze werd vervaardigd door een van de bekendste muntslagers in Duitsland en is bovendien individueel genummerd. Het goud is zo zacht en broos dat de minste aanraking kan leiden tot krassen. Daarnaast is de munt afgewerkt met een fonkelende diamantkern, strategisch geplaatst in de holle onderkant van de fles.
Wij van Glamourland zijn al volledig in de ban van deze champagne (en dan vooral van zijn diamanten munt). Diamonds are forever!

 

Foto: De Watère