Cartiers nieuwe ID(ee)

Ruim honderd jaar geleden

is er in Frankrijk een fenomeen opgestaan, waar wij Glamourlanders nog steeds erg dankbaar voor zijn. Louis Cartier, de Franse goudsmid die rond 1900 het fantastische merk: ‘Cartier’ ter wereld heeft gebracht. Als het kon zouden wij hem nog dagelijks een doosje ‘Merci’ toe willen sturen: ‘Merci, dat jij er was’..

Het merk dat bekent staat als een waar statussymbool, gedragen door vele celebs, royalty’s en iedereen die ook maar een beetje materialistisch is ingesteld, komt met een nieuw pronkstuk. In de afgelopen jaren zijn we al voorgesteld aan vele klassiekers, zo kennen we onder andere zijn Calibre de Cartier, the Tank, Santos de Cartier en Pasha. Cartier lijkt voorlopig nog niet van plan te zijn om met pensioen te gaan (thank god!) en komt met een nieuw en zeer interessant model namelijk: ‘ID-two concept watch’.

Foto: Bornrich.com

In 2009 hebben we kennis gemaakt met het ID-one concept watch, ’s werelds eerste horloge dat perfect functioneerde zonder gebruik te maken van smeermiddel. Drie jaar later is het tijd voor een nieuw zusje, ID-Two Concept Watch is ’s werelds eerste energie-efficiënt horloge. Het horloge is ontwikkelend om zijn energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken, de ingebouwde ‘power reserve’ zorgt ervoor dat je het horloge nog 32 dagen kunt dragen nadat de batterij leeg is! Dat geeft ons tenminste voldoende tijd om het ‘terugbrengen van je horloge’ in te plannen in ons drukke bestaan.

Foto: Bornrich.com

De ID-two is vervaardigd uit andere materialen dan normaal, in plaats van gebruik te maken van de klassieke metalen is er gebruik gemaakt van glasvezel. Het vernieuwde materiaal in combinatie met de hoge precisie van de productie zorgt ervoor dat het horloge nauwelijks leidt onder slijtage, dus.. levenslange garantie?

Foto: Bornrich.com

De ‘case’ van het horloge bestaat uit transparant keramiek en met behulp van het vacuüm trekken van het horloge blijft de ‘case’ zitten zonder gebruik te hoeven maken van schroeven. Het horloge oogt ontzettend strak en is een pronkstuk waar wij Glamourlanders van smelten. Er zit alleen één nadeel aan dit verhaal.. het horloge is een concept en dus niet te koop! Het is ons (nog) niet gegund..

Het heeft Cartier 5 jaar gekost voor het ‘ID-two concept watch’ helemaal was zoals hij moest zijn, maar het is ze weer gelukt!

Reporter: Suzanne Heesbeen
Twitter: @SUUSheesbeen