Canalcatwalk Amsterdam

Bij uitstek een event waar Glamourland bij moest zijn: het jubileum van de Dutch Fashion Day op de Amsterdamse grachten! De stoet van sloepen vertrok dit jaar vanaf het Pulitzer, terwijl de aanwezigen luid een (enigzins valse) versie van “Aan de Amsterdamse grachten” ten gehore brachten.

Sinds 2008 wordt door een vakjury de titel Dutch Designer of the Year toegekend, en op de Dutch Fashion Day uitgereikt. De eerste gelukkige die deze award vijf jaar geleden in ontvangst mocht nemen, was de legendarische ontwerper Percy Irausquin.

 

 

 

Bij het gezelschap, dat van een zonovergoten dag in de hoofdstad genoot, was onder andere Sheila de Vries. Sheila ontving uit handen van model Nadia Palesa dit jaar de titel “Dutch Desiger of the Year”. Dit was, zo vertelde zij ons, “De kroon op haar jarenlange loopbaan als couturière”. De jury prees haar vakmanschap en de indrukwekkende creaties waar Sheila bekend om staat. Overigens is Sheila de vaste couturière van onze koningin!

Phia Baruch, hoofdredactrice van “De Couturekrant” is de beschermvrouwe van de Dutch Fashion Day en was uiteraard ook aanwezig op deze prachtige dag.

De sloepen in de tocht hadden ieder een eigen, veelzeggende naam mee gekregen. Zo waren er onder andere de “Limosloep” en de “Champagnesloep”. Deze sloepen werden verzorgd door de LSA Group (Luxe Sloepen Amsterdam). Op beide sloepen werd volop geborreld en de bubbels vloeiden rijkelijk! Het was heerlijk toeven aan boord van deze boten, die ook voor bachelorfeesten, business-events en romantische tochten is te boeken.

Fashion designer Sepehr Maghsoudi had de eer om tijdens dit waterevent zijn collectie te tonen. Op een drijvende catwalk showden de modellen zijn prachtige creaties. De modellen liepen met bijzondere “haarcreaties” (echte kunstwerken!) over de catwalkboot en hadden er een behoorlijke dobber aan om te voorkomen dat zij hun hoofd én haar zouden stoten tegen het dichte gedeelte van de boot.

Later die dag kreeg Sylvie van de Vaart een Lifetime Achievement Award. Als leuke extra ontvingen alle award-winnaars een mooi juweel van Otazu.

 

 

Have a lovely day.

Reporter: Helene

Twitter: HELENEakaNUKI