Canal Parade zonder Joling

Gerard Joling slaat vandaag de Canal Parade over die op dit moment aan de gang is in Amsterdam. De zanger, die de afgelopen jaren een graag geziene gast was tijdens de botenparade van de Gay Pride, moet optreden. “Helaas ben ik er dit jaar niet bij met een eigen boot”, liet Gerard weten.

 

Onder meer Patty Brard, Patricia Paay, Jan Smit en Joan Franka zijn wel van de partij. Zij varen mee op een van de tachtig deelnemende boten.

 

Diva’s Brard en Paay varen mee met Out tv, net als onder meer Paul Haenen, Viola Holt en Manuela Kemp. Smit en Franka stappen aan boord van de BNN-boot, die onder de bezielende leiding van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga staat. Ook Britt Dekker vaart met de dj’s mee.

 

Het jaarlijkse homovaarfestijn is aan het begin van de middag van start gegaan. De vaartocht wordt aangevoerd door een boot van ProGay, dat de botenparade organiseert.

 

Verder hebben onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Amsterdam en verschillende politieke partijen een eigen boot.

 

Bron: Novum