So you think you can buy an airplaine…

Autorijden: het wordt er niet leuker op met de nieuwe kabinetsplannen. In Den Haag hebben ze besloten het gebruik van smartphones in auto’s aan banden te leggen. Tsja, dan is de lol er wel een beetje af vinden wij van Glamourland. Wat moeten wij in hemelsnaam dan doen tijdens die vervelende files? Hoog tijd om uit te kijken naar een alternatief vervoersmiddel. Een privétrein is niet aan te raden en boten kunnen toch een tikje ordinair zijn. Dus wat dacht u van een flitsende privéjet?

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

In het luchtruim is er volop ruimte, meer dan genoeg zelfs. Dus het idee van een privéjet is niet eens zo heel erg gek. Vooral niet als u piloot bent of als u ergens nog een oude sok verstopt heeft met een hoop geldflappen er in. Maar ja, waar begint u dan? Glamourland weet raad! Lees hieronder de beste tips voordat u werkelijk naar een vliegtuigdealer gaat.

 

1) Denk vooral niet te groot! Natuurlijk klinkt een Boeing Dreamliner als een droom, zeker nu hij brandveilig is verklaard. Maar heeft u die acht zitplaatsen in deze prachtige jet wel echt nodig? Met vier zitplaatsen en wat laadruimte voor uw aankopen heeft u voorlopig voldoende ruimte. Bovendien is een kleiner formaat veel makkelijker parkeren in de stad.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

2) Stel een budget vast en houd u daar ook aan. Laat u vooral niet door uw emoties leiden. Dat duurdere vliegtuig is misschien mooier, maar houdt u er wel rekening mee dat u voldoende geld op uw rekening laat staan voor de dure tankbeurten? Kunnen opstijgen is met het hebben van een vliegtuig wel zo leuk.

 

3) Neem de tijd voor een paar proefvluchten. En voel u vooral niet te bezwaard om de verkoper uit te horen. Mocht u weinig verstand hebben van vliegtuigen, bezoek dan vooral even de bibliotheek voor wat extra informatie uit de boeken. Het zou jammer zijn als u uiteindelijk niet de lucht in mag omdat u per ongeluk een bommenwerper heeft gekocht.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

4) Zorg dat u met een erkende vliegtuigdealer in zee gaat. Sorry voor de woordspeling; het is niet de bedoeling dat u letterlijk in zee gaat. We willen u alleen behoeden voor malafide verkopers op bijvoorbeeld Marktplaats. Neem een neutrale, ervaren vliegtuigdealer mee tijdens het winkelen. Op de website van CB Aviation vindt u een lijst van betrouwbare dealers. Een goede koop is bijvoorbeeld de 1994 Cessna Citation VII 650, van 1.500.000 euro. Met zijn acht zitplaatsen is hij lekker ruim. Helaas heeft de jet wel maar twee DVD-schermen. Voorkom ruzie als u drie kids heeft en vlieg tijdens uw eerste vlucht nog even langs de store voor een extra scherm. Indien u echt een krappe beurs heeft, is er de mogelijkheid tot time-share. Een Piper Malibu Jetprop uit 1997 is dan bereikbaar voor 150.000 euro. Belangrijk is wel dat u dan goede afspraken maakt met mede-eigenaren . Het zou vervelend zijn als u alsnog met de auto op pad moet om te kijken in welke achtertuin uw jet geparkeerd staat.

 

5) Ga langs de Kamer van Koophandel. Als u hem op naam van de zaak koopt, is het fijn om te weten wat uw belastingvoordeel is. Let wel! Rondom de Kamer van Koophandel is het lastig om te landen. Neem voor deze ene keer nog eens de auto.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

We weten zeker dat uw privéjet u een enorme vrijheid geeft, dus we adviseren vooral om te genieten en te genieten. En ja, u mag ook applaudisseren voor uzelf. U behoort immers tot de ‘happy few’ die zich een eigen vliegtuig kan veroorloven. Namens Glamourland: fijne vlucht!