Businessbabe Marlot Cruiming (27) is nieuwe CEO JOBBIRD

Spanning, sensatie en spektakel tijdens de Amsterdam Fashion Week. Naast alle grote Nederlandse ontwerpers die vol trots hun nieuwste SS17 collecties toonden, was er in de Westerliefde op het Westergasterrein een minstens zo groot festijn gaande. Nederlands grootste vacaturebank Jobbird verloor haar babyveren en had baanbrekend nieuws. Reden genoeg voor een bezoekje aan diens feestelijke soirée!

 

Jobbird jubileum Viola Holt

Peter en Viola Holt

 

Jawel, afgelopen zaterdag was het zover: een verschuiving in de top van de Nederlandse zakenvrouwen. Men neme een handvol ambitie, een doelgerichte vrouw, een succesvolle onderneming et voilà; maak kennis met de nieuwste CEO van de grootste vacaturebank van Nederland: Marlot Anna Cruiming-Haagsma. Deze unieke leiderschapswisseling werd op spectaculaire wijze bekend gemaakt tijdens Jobbirds vijfjarig jubileumfeest.

 

Jobbird jubileum (4)

Marlot Anna Cruiming-Haagsma en couturier Dennis Diem

 

Marktleider Jobbird werd in 2011 opgericht door serieondernemer Jan-Peter Cruiming, die in het verleden ook verantwoordelijk was voor het toenmalig succes van de Nationale Vacaturebank. Met Jobbird wist hij in korte tijd opnieuw uit te groeien tot Nederlandse marktleider. Het gratis platform bevat momenteel meer dan 90.000 vacatures en heeft maandelijks meer dan 1.000.000 bezoekers.

 

artikel

Monique Collignon, Erik de Vogel en Caroline De Bruijn en Stephanie Tency

 

Het belang van Jobbird blijkt al uit het feit dat de Nederlandse beroepsbevolking binnenkort voor een groot gedeelte uit ‘millennials’ zal bestaan: werknemers tussen de 18 en 35 jaar oud. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat meer dan de helft van deze generatie openstaat voor een nieuwe baan. Millennials geven aan zelfontwikkeling belangrijk te vinden en bijna een kwart verwacht dit vooral te kunnen realiseren door vaak van baan te wisselen.

 

Jobbird jubileum Annemarie van Gaal

Rhandy Macnack en Annemarie van Gaal

 

Met de omvangrijke bezoekersaantallen van Jobbird en, bovendien, een vrouw èn millennial aan het roer zal de vacaturebank zich gaan ontwikkelen tot een uniek lifestyleplatform dat de bezoekers voorziet van een totaalbeleving. Daarnaast maakt Jobbird ook flinke stappen buiten de Nederlandse grenzen: na de zomer gaat de marktleider internationaal de strijd aan en betreedt het de Engelse, Spaanse, Franse en Duitse markt.

 

Jobbird jubileum Bastiaan van Schaik

Bastiaan van Schaik en Matthias Visser

 

Enfin, terug naar het lustrumfeest, waar top 100 relaties, captains of industry en BN’ers zich rondom het podium in de VIP-lounge verzamelden om verrast te worden met een privéshow van modeontwerpster van Monique Collignon. Het exclusieve schouwspel toonde een mix van de SS17 collectie en de conscious collectie met duurzaamheid als een belangrijk kenmerk.

 

Jubileum Jobbird (18)

 

Genodigden konden hun ogen nog eens flink de kost geven toen Marlot na haar speech de nieuwe brand identity campagne van Jobbird onthulde die de zaal compleet stil en starend kreeg. Niet voor lang, aangezien het hoog tijd werd voor een toast met klinkende glaasjes bubbels. Santé!

 

Jobbird jubileum Monique Collignon (2)

 

Tijd voor nippen werd ons maar even gegund. Genodigden werden namelijk ook nog eens getrakteerd op een spectaculaire show van modeontwerper Dennis Dien. Na ruim een half uur getuige te zijn geweest van een heuse jaren-50 show waar ruigheid de boventoon voerde en lowriders over de catwalk zoefden, was het tijd om het zoveelste glas bubbels van het blad te halen, te proosten op nog eens vijf jaar extra Jobbird en ons te mengen tussen het BN’er gepeupel. Het bleef bruisend tot in de late uurtjes.

 

Glamourland feliciteert Jobbird met het vijfjarig jubileum. Op nog vele jaren!

 

Verkleind

Jubileum Jobbird (5)

Jobbird jubileum Edwin Oudshoorn

Jubileum Jobbird (9)

Jubileum Jobbird (21)

Jobbird jubileum Sam de Wit Re-Play

Jubileum Jobbird (6)a

Jubileum Jobbird (13)

Jobbird jubileum (1)

Jubileum Jobbird (1)

Jubileum Jobbird (2)

Jobbird

Jubileum Jobbird (12)

Jubileum Jobbird (22)

Jubileum Jobbird (3)

Jubileum Jobbird (8)

Jobbird jubileum (3)

Jubileum Jobbird (4)

Jubileum Jobbird (20)

Jobbird jubileum (2)

Jobbird jubileum (5)

Jobbird jubileum (6)

Foto’s: Martin van Os