Bubble Tea!

Het ziet er niet alleen heel erg hip en kleurig uit, het is ook nog eens gezond! Wij van Glamourland kunnen deze trendy drink dus alleen maar toejuichen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Bubble Tea is rond 1983 voor het eerst gemaakt en is sinds 1990 bekend in heel Azië. In Taiwan is het zelfs inmiddels een nationaal drankje geworden en ook in Nederland begint het een echte hype te worden.

 

Bubble Tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop of vers fruitsap en tapiocaballetjes. Tapiocaballetjes worden gemaakt van zetmeel dat uit de cassavewortel wordt gewonnen. De balletjes hebben op zich weinig smaak en zijn een beetje taai, je kan ze het best vergelijken met badparels (maar dan met een lekker smaakje erin en wanneer je op de balletjes kauwt komt de siroop eruit). Los van het feit dat het erg lekker is, schijnt het een rustgevend effect te hebben op lichaam en geest; ook erg typisch voor Aziatische producten. Bubble Tea kan bovendien zowel koud als warm geserveerd worden.

 

Glamourland

Foto: Tumblr.com

 

Wanneer je Bubble Tea bestelt, kan je kiezen uit diverse smaken; kokosmelk, Jasmijnthee, Groene Thee of Oranjebloesem. Daarna kan je de topping (de balletjes) kiezen in de smaken aardbei, ananas of aloë vera.

 

Je krijgt je Bubble Tea in een plastic beker die dicht wordt geseald en je krijgt er ook een dik rietje bij, zodat je gemakkelijk de balletjes kan opzuigen.

 

Zuig niet, zoals de redactie van Glamourland, de eerste keer meteen zo hard dat één van de balletjes in het verkeerde keelgat schiet en je je verslikt! Je kan je tong het best naar boven houden, zodat alle afzonderlijke deeltjes de juiste bestemming bereiken.

 

Maar vanwaar nu juist de naam Bubble Tea? Dit heerlijke en gezonde drankje heet Bubble Tea omdat de balletjes een optisch effect van bubbels geven, maar ook als je flink schudt ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes. Kortom Bubble Tea is een leuk, lekker, gezond en hip drankje dat je deze zomer zeker eens moet proberen. Wij van Glamourland zijn er alvast verzot op!