Zo doe je het! Bruin zonder zon

Nu de lente toch nog niet echt lijkt door te zetten en het met Pasen bijna kouder wordt dan afgelopen Kerstdagen, zit een zonnig kleurtje er nog niet in. De nieuwe zomerkleding hangt al maanden in de winkels en wordt gedomineerd door de hele regenboog aan kleuren van pastel tot neon. Allemaal leuk, maar op die melkwitte huid staat het toch niet fraai en om er nou niet als een lichte vlek met benen uit te zien, is zelfbruiner de beste oplossing.

 

Zorgde de vroegere zelfbruiners er nog voor dat we eruit zagen als een wortel, tegenwoordig zijn ze van een betere kwaliteit en algemeen verkrijgbaar van bodylotion tot foam en van gel tot dagcrème. In deze producten zit een dosis actieve zelfbruiner die geleidelijk zorgt voor een gelijkmatige kleur. Hierdoor krijgt je huid een natuurlijke zomerse teint. De bruinende stof heet dihydroxyaceton (DHA). Dit is een kunstmatige suiker die de bovenste huidlaag (de hoornlaag) verkleurt. Zodra je het opsmeert is het zes uur actief. Zelfbruiners hebben dus zo’n zes uur nodig voordat je resultaat ziet.

 

Om het resultaat zo optimaal te laten zijn volgt hier een stappenplan:

1 SCRUB!
Besteed extra aandacht aan ruwe plekken zoals ellebogen en knieën, hier is de huid namelijk dikker en kun je daar donkere vlekken krijgen.

 

2 Smeer je hele lichaam goed in
Gebruik eventueel handschoenen om donkere handpalmen te voorkomen. Vermijd hierbij wel je haargrens en wenkbrauwen want ook deze verkleuren door de lotion.

 

3 Wacht
Wacht een paar minuten met aankleden, want de werkzame bruinende stof werkt namelijk op alle organische materialen dus ook op katoen!

 

4 Handen wassen na het bruinen
Was je handen goed, vooral als je geen handschoenen hebt gebruikt. Verkleurde handpalmen zijn niet glamourous!

 

Verder:
– Zelfbruiners beschermen niet tegen de zon, dus mocht er toch een mooie dag in het verschiet liggen, smeer je dan gewoon goed in.

– Er zijn ook doekjes te verkrijgen die je eenmalig kunt gebruiken en precies voldoende lotion bevatten voor je hele lichaam.

– Bodybruiner is, zoals de naam als zegt, voor je body en niet voor je gezicht. Hier zijn speciale producten voor.

– Tenslotte: het kan zijn dat je huid niet reageert op een milde zelfbruinende bodylotion, dit komt omdat zij over  onvoldoende speciale proteïnen beschikken die de werking van DHA ondersteunen.

 

Foto’s: Tumblr