Bruce vs Apple

Eigenlijk is het heel heldhaftig: Bruce Willis neemt het namelijk op tegen het machtige Apple. De acteur wil dat zijn digitale muziekcollectie na zijn dood naar zijn dochters Rumer (24), Scout (20) en Tallaluh (18) gaat, maar dat is niet toegestaan onder de huidige regels van het elektronicabedrijf, dat meldt de Daily Mail.

 

Willis heeft via iTunes inmiddels een muziekcollectie aangelegd die duizenden dollars waard is. Wanneer een persoon overlijdt wordt de collectie waardeloos, aangezien je de muziek niet mag delen met een ander. Je ‘leent’ als het ware de muziek, je bezit het nummer niet. De gebruiker heeft geen rechten over de muziek. Eigenlijk heel krom, want je betaalt wel voor de muziek die je uit de ITunes store koopt.

 

De 59-jarige acteur pikt het niet en zoekt nu een uitweg. Eén manier is om een familiefonds op te zetten, waaronder de muziek dan valt. Een andere manier is om lopende rechtszaken over dit onderwerp te steunen. Willis is momenteel in overleg met zijn juridische team over het plan van aanpak. We wachten het ondertussen af, want dit verhaal zal vast nog wel een staartje krijgen!

Bron: BuzzE