Botoxje tijdens het winkelen

Drs. Robert Schoemacher in het kort: Robert is cosmetisch arts en sinds oktober dit jaar verbonden aan Medisch Centrum de Baronie in Breda. Per 1 december opende hij een eigen botoxwinkel ‘Perfect Age Center in Hilversum. De afgelopen 22 jaar heeft hij 20.000 cliënten behandeld.

 

GL Robert Schoemacher

Foto:  Gilbert Vogt

 

Sinds 1 december is de botoxwinkel open in Hilversum. De officiële opening vindt plaats in januari 2013.  Je wilt rond de feestdagen geen blauwe lippen door een lipvergroting hebben. De verwachting is dat de winkel rond april/mei echt moet gaan lopen. Voor de zomer willen mensen er altijd goed uitzien.

Claudia Schoemacher “de vrouw van” is bezig met het schijven van een nieuw boek. Het wordt een fictie erotisch boek, en de verhalen die ze schrijft hebben uitdrukkelijk niets met Robert te maken. Nog vóór de gekte van ‘Vijftig tinten grijs’ is Claudia al met schrijven begonnen. Helaas is dat eerder uitgekomen en dus wacht ze nog even met het uitbrengen van haar boek. Om zich te concentreren op het schrijven eet ze zichzelf een slag in de rondte. Allerlei lekkere dingen komen uit de koelkast en verdwijnen in de buik van de schrijfster. In maart 2013 zal ze het manuscript bij haar uitgever inleveren.

De botoxwinkel is een combinatie van een beautysalon en een kliniek. De laagdrempeligheid en de toegankelijkheid staan voorop en daarom is de eerste botoxwinkel ook in het centrum geopend (of eigenlijk net iets daarbuiten). Het is mogelijk van de Gooische Brink naar de winkel op de Vaartweg te lopen, een botox behandeling te laten uitvoeren, en zo weer terug te lopen naar het winkelcentrum van Hilversum.

 

GL-Perfect-Age-682x1024

Foto: Gilbert Vogt

 

In een schoonheidssalon mag ook botox worden gebruikt, mits er maar een arts aanwezig is. Het is dus niet zo dat een schoonheidsspecialist het zelf mag toedienen. Het is een behandeling die voorbehouden is aan artsen. Je gaat aan de botox als er mimische rimpels ontstaan, vooral op die plaatsen waar je de huid door samentrekking van de spieren bij bepaalde gelaatsuitdrukkingen steeds weer plooit.

Mensen denken dat botox kant-en-klaar wordt aangeleverd, maar dat is een misverstand. Het is een poeder dat met een zoutoplossing moet worden aangelengd. De arts moet het zelf maken en daar zit dan ook het ‘probleem’. Hier kan mee worden gerotzooid. De persoon kan de verhoudingen wijzigen (lees: verdunnen) waardoor je minder botox krijgt toegediend, en dus het ook minder zichtbaar zal zijn. Na vier maanden is de botox uitgewerkt en moet je weer opnieuw worden behandeld. Het is wel zo dat de spieren in je gezicht steeds kleiner en slapper worden en dat je mimiek verder afneemt.

In de lippen wordt geen botox ingespoten maar fillers. Dat is hyaluronzuur, een bestanddeel van de huid, en daar heb je negen maanden plezier van. Je moet oppassen dat je het niet overdrijft, want anders krijg je vislippen.

Botox wordt ook gebruikt voor migraine of spanningshoofdpijn. Daarnaast wordt botox gebruikt bij overmatige transpiratie onder de oksels of aan de binnenkant van de handen. Een frons boven de wenkbrauwen wegspuiten duurt niet langer dan vijf minuten. Dus dat moet lukken tussen het winkelen door.

 

Kijk voor meer informatie www.mcdebaronie.nl of op www.perfectage.nl

 

Perfect Age Center Hilversum
Vaartweg 26
1211 JJ Hilversum
035 737 0407
info@perfectage.nl

 

Gerelateerde artikelen

01-12-2012 Robert Schoemacher opent eerste anti aging center in Hilversum