Borreltip: flesje Tequila voor 1,6 ton

Een bite in een citroen, een tequilashot en daarna een lik zout. Zo hoor je de tequila te shotten aan de bar tijdens jouw gezellige avondje uit. Wij van Glamourland houden er van. Meestal kosten die kleine glaasjes met dit sterke goedje vaak slechts een paar euro. Het kan ook anders: media maakten bekend dat een mysterieuze privéverzamelaar 225.000 dollar, omgerekend 166.040 euro, heeft betaald voor een luxe fles tequila. Als dat geen heerlijkheid moet zijn!

 

Glamourland Tequila

Foto: Tumblr

 

De tequila, het pittige drankje dat is afgeleid van de oude blauwe agaveplant, komt uit de stad Tequila die is gelegen in de hooglanden van de westelijke Mexicaanse staat Jalisco. Ondanks dat dit de beste tequila ooit is, is de prijs vooral te danken aan de glamorous bottle. Rapporten suggereren dat de ene helft van de fles volledig platina is. De andere helft is gemaakt van fijn en zuiver wit goud. En die twee worden dan nog eens verbonden door een solide platina embleem.

 

Glamourland Tequila

Foto: Tumblr

 

Het toverdrankje kost een paar duiten maar dan heb je ook wat. En het kan nog niet hoog genoeg zijn. Fernando Altamirano is de ontwerper van de flessen bij Tequila Ley.925, een bedrijf dat alleen speciale limited editions verkoopt met 100% Mexicaanse tequila. Hij is van plan om nog een prachtig flesje te veilen, de Pasion Azteca. Die laatste is bedekt met goud, diamanten en platina en heeft nu al een waarde van 1 miljoen dollar! Er wordt gefluisterd dat de veiling van deze fles binnenkort plaatsvindt in Londen. Tijd voor een nieuw flesje in de drankkast? Sla je slag!