Bohemian Club

In het jaar 1872 werd in de Verenigde Staten van Amerika de Bohemian Club opgericht, deze elitaire club waar kunstenaars, journalisten, muzikanten en zelfs presidenten samenkwamen om hun visies te delen, was een van de meest vooruitstrevende herenclubs in de geschiedenis.

Met leden als Dwight Eisenhower, Ronald Reagan, Henry Ford, Colin Powel en Mark Twain genoot deze gentlemen’s club, gevestigd aan de Taylorstreet in San Fransisco, een hoog aanzien.

De Bohemian Club die als Club icoon een Uil voerde was een bolwerk van creativiteit en kunstzinnigheid, hun progressieve visies vonden veel navolging en inspireerde gehele generaties. Omdat de club in het hoogste geheim samenkwam om hun visies te delen, hing er een mystieke sfeer rond het gezelschap.

“Clothes make the man, naked people have little or no influence on society”

-Mark Twain-

 

Nu ligt de Bohemian Club voor iedereen binnen handbereik. In een serie T-shirts en sweaters draagt het nieuwe kledingmerk BOHEMIAN CLUB© het mystieke en progressieve van de originele gentlemen’s club uit.

De kleding, die door gebruik van mooie materialen en prints, bijna een kunstige vorm aandoen, is ontstaan door de creativiteit van 2 jonge startende ondernemers uit Amsterdam.

Mik van Torenburg en Matika de Sanders werden geïnspireerd door het verhaal achter de Bohemian Club en vonden het tijd voor een onderscheidend, niet commercieel product met een geheimzinnige kunstachtige identiteit.


Sinds 29 oktober is de eerste collectie van Bohemian Club online te verkrijgen, het merk is te herkennen aan een terugkerende driehoek waarin 4 verschillende foto’s prijken. Deze arty foto’s zijn geschoten door mede-oprichtster en professioneel fotografe Martika.

Wil jij nou, net als verschillende BN’ers, jezelf hullen in dit mystieke merk? Neem dan even een kijkje op de Facebook-page via: Bohemianclub.nl