Boerengezelligheid: Lieke van Lexmond en dansende koeien

Het is voorjaar: tulpen gaan uit hun bol, bloemetjes zetten zichzelf buiten en we mogen weer lekker lentenieren. Oké, voor hippe sandaaltjes of Engelse loafers is het misschien nog te vroeg. Dat vinden wij van Glamourland ook. Maar nu het kwik toch echt de 20 graden Celsius heeft aangetikt, mag jij jouw zomeroutfit heus weer uit je kast toveren. Jawel, het is weer lente!

 

Glamourland

Foto: Campina

 

Dat werd ook groots gevierd op de boerderij van René Ebbelaar uit Westzaan. Daar werd afgelopen donderdag door Campina het nieuwe boerenseizoen ingeluid. En ja, het boerenleven kan ook hip zijn! Dat bewijst de altijd charmante Lieke van Lexmond. De tv-presentatrice alias de ‘o zo ondernemende moeder in spé’ was getuige van de vreugdedansjes van de koeien en vertelt ons in een interview dat ze net zoveel van de boeren als van de koeien houdt. Want zeg nu zelf, daar krijgt toch iedereen dat heerlijke lente-gevoel van? De dames, die heel de winter in de stallen hebben doorgebracht, waren helemaal vrolijk toen de staldeuren opengingen en konden eindelijk ronddrentelen in de prachtige groene weides.

 

Glamourland   Glamourland

Foto’s: Martin van Os

 

Uiteraard was Lieke niet alleen aanwezig om te kijken naar de koeien in het verse gras. Er waren namelijk ook 55 kinderen van basisschool de Regenboog uit Westzaan aanwezig die een heuse koeiendans hadden ingestudeerd. Dit laatste was geïnspireerd op de dansjes van de koeien zelf. Als jurylid van ‘Everybody Dance Now’ moedigde Lieke van Lexmond de kinderen tijdens hun performance aan. “De kinderen hebben met deze koeiendans een ware ode aan de lente gebracht! Ik vind het heerlijk om op een boerderij te zijn. Ik houd van de ruimte en al het groen om me heen. Zeker op een dag als vandaag, waarbij zowel de kinderen als ook de koeien letterlijk dansend de lente inwijden”, vertelt de zwangere Lieke ons.

 

Glamourland

Foto: Martin van Os

 

Dit alles werd georganiseerd voor een speciaal lesprogramma dat ontwikkeld is om kinderen in heel Nederland op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven. Duizenden basisschoolkinderen volgden boer René, Lieke, de koeien en de dansende kids. Wil jij ook dat lentegevoel oproepen? Scoor dan eerst een blitse overal met bijpassende Hunter-boots. Done? Dan kun je op 75 boerderijen in Nederland tussen 30 mei en 9 juni een kijkje komen nemen. Ook leuk voor de stadsboer(inn)en onder ons.

 

Interview: Michael Ruijgrok