BN’ers snuiven cultuur in Paul Smith boutique

Paul Smith in Amsterdam heeft er een aantal pareltjes bij. Geen kledingstukken of vestigingen maar een heuse vernissage in hun P.C. Hooftstraat store. ‘1 coat, 23 portraits’ is een tentoonstelling bedacht en samengesteld door Maria Helene Kublin, gefotografeerd door Floor Knaapen. Wij van Glamourland waren aanwezig bij de opening in de Amsterdamse paradestraat.

 

Glamourland

Foto: Ilsoo van Dijk

 

Bij het fotograferen van 23 individuen uit Amsterdam bleef slechts één punt gelijk; een jas van Paul Smith’s herfst/winter 2015 collectie. Vieren van de individualiteit staat centraal, ondanks dat de 23 personen een identieke jas dragen is diversiteit duidelijk aanwezig. De modellen zijn gekozen voor hun persoonlijkheid en zijn een verfijnde mix van man en vrouw, jong en oud, bekende Nederlanders en onbekenden. Van Yousef Gnaoui tot Hanna Verboom en van Fred de la Bretoniere tot Sylvana Simons.

 

Glamourland

Glamourland

Foto 1: Floor Knaapen – Foto 2: Ilsoo van Dijk

 

Voor de herfst/winter 2015 is Paul Smith geïnspireerd door de artistieke avonturiers Josef en Anni Albers. Door de collectie zijn verwijzingen naar hun werk en hun reizen in Mexico te zien; getemperde tinten van havermout, grijs en licht perzik naast meer zonovergoten tinten van oranje en groen. In het kasjmier van de uitverkoren overjas zit een geometrisch patroon verwerkt dat een eerbetoon geeft aan  Albers iconische kunstwerk.

 

Glamourland

Foto: Ilsoo van Dijk

 

Houdt je partner niet van shoppen? Sleep hem dan mee voor een dagje cultuur snuiven. Laat deze vernissage nou net in de P.C. Hooftstraat plaatsvinden. Tsja, wellicht heeft de Chanel boutique ook wel zo’n leuk werkje aan de wand. ‘1 coat, 23 portraits’ is nog tot 19 november te bezoeken in de Paul Smith boutique op de P.C. Hooftstraat 136. Komt dat zien!