BN’ers slaan balletjes voor goed doel

Afgelopen maandag was het zo ver: op de Golf Residentie Dronten vond het eerste golftoernooi plaats ten bate van Stichting Pijn bij Kanker. Initiatiefnemer van deze wedstrijd is bariton Ernst Daniel Smid, en mede dankzij de inzet van vele bekende personalities deze dag, is er een fantastische opbrengst van € 16.000,- gerealiseerd. Wij van Glamourland vinden dit als vanzelfsprekend héél fijn om te horen!

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker 1

Foto: LongJoy Photography

 

Aan het einde van de ochtend, toen het ein-de-lijk stopte met regenen, kwamen de bekende Nederlanders en overige deelnemers aan. Medewerking aan deze dag werd onder andere verleend door Kenneth Perez, Winston Post, Aron Winter, Sander Janson, Ferri Somogyi, Manuel Venderbos, Roy van den Akker, Ivo Niehe en Diederik Jekel. Samen met de uiterst fanatieke golfers die dit goede doel overduidelijk een warm hart toedragen werd er een behoorlijk bedrag bij elkaar geslagen ten behoeve van de stichting.

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto: LongJoy Photography

 

De zanger richtte de stichting twee jaar geleden in samenwerking met erkende artsen op, na het overlijden van zijn vrouw Rosemarie aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ernst Daniel: ‘Wat mij in het hele proces rondom het verlies van Roosje het meeste ontredderde, was de machteloosheid. Met name als het ging om de helse pijn die ze moest doorstaan.  Wat een ontluisterende ellende als je machteloos moet toekijken hoe je liefste gruwelijke, mensonterende pijnen moet doorstaan waartegen artsen zeggen NIETS te kunnen ondernemen. Eén ding wist ik toen al zeker: dat MOET anders…!’.

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker     Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto’s: LongJoy Photography

 

De stichting wil patiënten, hun naasten, maar ook professionals leren om beter met elkaar te communiceren, zodat er makkelijker over pijn gesproken wordt. Pijn moet niet gezien worden als symptoom, maar als ziekte op zich. Op deze manier kan pijn bij kanker veel effectiever worden aangepakt. De stichting is momenteel onder andere bezig met de ontwikkeling van een folder met de werktitel ‘Pijn bij kanker: communiceren moet!’ Deze folder is bedoelt voor patiënten met kanker en hun naasten. Daarnaast wordt en nog dit jaar een brainstormsessie georganiseerd voor deze doelgroep over dit onderwerp.

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto: LongJoy Photography

 

Om deze projecten te kunnen financieren zijn inkomsten nodig. Het Rozengala – vernoemd naar zijn overleden vrouw – bracht vorig jaar een prachtig bedrag op en was daarbij de eerste aanzet. Het golftoernooi was een ander initiatief van Smid om gelden te genereren.

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto: LongJoy Photography

 

Aan het einde van de middag, na een prachtige golfdag, kwamen alle flights binnen en werd onder het genot van een hapje en drankje wat nagepraat. Vervolgens werd het buffet geopend en vond de prijsuitreiking plaats door Ernst Daniel zelf. Velen gingen er met een mooie prijs vandoor. De poedelprijs onder de bekende golfers ging naar Ferri Somogyi. Zijn ballen belanden veelal in de sloot, diverse tuinen, op de snelweg en op een dak van een woonhuis, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. ;-)

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto: LongJoy Photography

 

Wie denkt dat de zanger nu wel even klaar is met organiseren heeft het mis: deze week wordt weer volop de start gemaakt met het tweede Rozengala dat op maandag 30 maart aanstaande gehouden zal worden in Studio 21 in Hilversum. De bariton kan onder andere rekenen op de medewerking van Ruth Jacott, Willeke Alberti, Roue Verveer, Karin Bloemen, Anita Meyer, Thomas Berge, Yes-R, Leonie Meijer, Edsilia Rombley en vele andere bekenden.

 

Glamourland Golftoernooi Stichting Pijn bij Kanker

Foto: LongJoy Photography

 

‘Na het succes van de eerste editie besloten we om ongeveer ieder anderhalf jaar het gala te laten plaatsvinden. Ook nu zijn we er, met het gehele team, weer in geslaagd een fantastische line up te bewerkstelligen. Het is een uitzonderlijk gala waarbij de artiesten live begeleid worden door het orkest van Maurice Luttikhuis. Dat zie je bijna nergens!’ aldus Ernst Daniel. Ah, wat een held: die Ernst Daniel met zijn mooie initiatief. De wereld wordt op deze manier weer een stukje mooier en innovatiever. Petje af, hier houden we van!