Blue Monday: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’

Je kon er op social media waarschijnlijk al niet om heen: het is Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.

Je goede voornemens zijn er bij ingeschoten, waarschijnlijk heb je afgelopen weekend toch iets te diep in het glaasje gekeken, en misschien zelfs wel stiekem een sigaret gerookt, terwijl je eigenlijk gestopt was met roken…

 

Glamourland Blue Monday

Foto: Tumblr

 

De rekeningen van de dure decembermaand komen binnen, het weer wordt er niet beter op tijdens deze donkere winterdagen, om maar te zwijgen hoe lang het nog duurt voordat je volgende vakantie in je agenda staat genoteerd.

 

Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de term in 2005, en had er Cliff Arnalleen speciale formule voor die rekening houdt met variabelen zoals het weer, schulden, je motivatieniveau en hoe ver weg de kerstdagen zijn.

 

Kater

Foto: Tumblr

 

Vooral met de gebeurtenissen van de afgelopen tijd nog in het collectieve geheugen, zal deze ‘blauwe maandag’ misschien wel een extra zetje geven om de lakens over je hoofd te trekken en de hele dag in bed te blijven liggen.

 

Of zou het beter zijn om juíst deze maandag met een flinke dosis positiviteit uit bed te komen, iets kleurrijks aan te trekken, je lippen rood stiften en je zorgen weg te lachen. Wij van Glamourland gaan voor het laatste, en wensen onze lezers een fijne en vrolijke maandag!

 

Bluemonday

Foto: Heineken