Bizar! Te koop: De voet van Messi

Trekt u uw portemonnee indien een gouden replica van de kuit van Dirk Kuyt op de markt komt? Wellicht wel geïnteresseerd in een replica in goud van het stukje hoofd van Van Persie, waarmee hij  vorig jaar het mooiste doelpunt van het WK maakte? Het klinkt als pure onzin, maar de Japanse juwelier Ginza Tanaka, dacht daar toch anders over.  Hij maakte een replica van de linker voet van topvoetballer Lionel Messi. Dit collectors item, 25 kilogram aan puur goud, gaat van de hand voor 4.7 miljoen euro.  U krijgt er uiteraard wel een certificaat van echtheid bij van de Lionel Messi Foundation, zodat u er niet vandoor gaat met de voet van, laten we zeggen John Doe.

 

Nu heeft de juwelier wel voorwerk gedaan en is tot de conclusie gekomen, dat er tussen  de FC Barcelona fans redelijk wat miljardairs aanwezig zijn.  Met 92 goals in een jaar,  vier Champions League overwinningen en topscorer aldaar, is Messi zeker een gouden aankoop geweest voor Barcelona. Fans lopen met hem weg. Hopelijk ook met zijn gouden voetje.

 

Door zijn drukke  schema, was Messi zelf niet aanwezig bij de lancering van zijn voet. Hij zag de bui al hangen en voorzag dat het gouden gevaarte na lancering op zijn linkervoet zou belanden. Daarom stuurde hij zijn broer Rodrigo Messi.  Een deel van de opbrengst gaat naar de Lionel Messi Foundation, die slachtoffers van de Tsunami in Japan weer op de been helpt.

 

Voor het geval u nu hopeloos depressief bent geworden, omdat uw banksaldo ontoereikend is, hebben we goed nieuws. Er is ook een  goedkope variant. Voor een kleine 85.000 euro kunt u een voetafdruk in goud aanschaffen, met daarbij ook een certificaat van echtheid.  Kom op mensen, zo’n koopje laat u toch niet schieten. U moet wel genoegen nemen met slechts 300 gram aan goud.

 

Als klap op de vuurpijl, heeft Glamourland nog een budgettip: De extra light versie van 37.000 euro, die slechts 100 gram weegt. Haalt u deze uit uw binnenzak, bent u het mannetje en heeft u gelijk gespreksstof.  Hou er wel rekening mee, dat u in de P.C. Hooft nog iemand kunt tegenkomen, die hem ook uit zijn binnenzak haalt.  Van dit exemplaar zijn er namelijk maar liefst 100 gemaakt.

 

Bent u net te laat voor het laatste voetje, dan kunt u altijd nog één van Ginza Tanaka’s gouden kerstbomen aanschaffen. Hij heeft ze al voor slechts enkele miljoenen.