Binnen een week in shape, part 2

Oké, na part 1 van deze serie weet je wat je vooral niét moet doen als je snel in shape wil komen. Maar hoe pak je dat aan en vooral: wat kan je wél eten? Een beetje Glamourlander houdt natuurlijk van lekker eten (liefst buiten de deur) en bijt vooral niet graag op een houtje.

 

Omdat wij ook graag willen dat je snel je fabulous zelf weer bent, hierbij een onvervalst Glamourland schema van de hand van één van onze experts. Kom maar door met dat glamorous body voor de feestdagen!

 

Ontbijt

Kies uit:

– 5 eetlepels havermout met sojamelk en kaneel

– Twee volkoren rijstwafels, 1 belegd met kipfilet en komkommer, 1 belegd met rosbief en komkommer

– Scrambled egg van 2 eieren op 2 plakjes roggebrood

 

Tussendoor

– Een klein handje (7 stuks) amandelen

– Gemengde rauwkost: wortel, komkommer, snacktomaatjes en paprika, zoveel als je wil

 

Lunch

Kies uit:

– 2 volkoren rijstwafels met avocado en een snufje zeezout

– 2 volkoren rijstwafels, 1 belegd met (biologische) zalm, pijnboompitjes en komkommer, 1 belegd met kipfilet/rosbief/rookvlees en komkommer (eventueel met wat pijnboompitjes en ui) en daarnaast een grote salade

– Maaltijd salade van gemengde sla, gerookte kipfilet of zalm, pijnboompitten (een paar), rode ui en een dressing van groene pesto

– Salade van gekookte volkoren rijst, gekookte boontjes, paprika, lente ui , gekookt ei en een snufje zeezout

 

Tussendoor

– Onbeperkt rauwkost of groenten naar keuze

– Een kom bouillon of ongebonden soep

 

Diner

Groente, rauwkost of salade met mager vlees of met vis. Denk hierbij aan biefstuk of kipfilet en bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of makreel. Iedere combinatie is goed. Zorg er voor dat tenminste de helft van je bord gevuld is met groenten en maximaal een kwart met vlees of vis.

 

Over de hele dag: onbeperkt water en kruidenthee (tenminste 2 liter).

 

Als je over de dag verdeeld nog trek hebt, dan heb je niet genoeg gegeten. Eet in dat geval nog wat groenten, rauwkost, salade of ongebonden soep. Ook wat ongebrande noten en zaden, zoals macadamia’s, hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten en pompoenpitten vullen enorm en gooien olie op het vuur van je verbrandingsmotor.

 

Laat die ab-fab winter nu maar beginnen, jij bent er klaar voor!