Big Girl Jessica

Celebs die niet kunnen afvallen. Die dik blijven na de bevalling. Die cellulitis hebben. Die er op zondagmorgen ook niet uitzien. Soms zijn sterren net gewone mensen. En noem ons gemeen, hardvochtig, sadistisch, what so ever: we genieten er van om de sterren ook te zien worstelen. Eindelijk bevestiging dat niet alleen wij het moeilijk vinden om 24/7 rauwkost te eten en dat ook celebs het vreselijk irritant vinden om hard te trainen.

Een voorbeeld van zo’n “gewone mensen ster” op dit moment is Jessica Simpson. In mei dit jaar beviel ze van haar eerste kindje en Jess krijgt het absoluut niet voor elkaar om er ook maar een pondje van af te krijgen. Sterker nog: ze wordt alleen maar dikker en dikker.

Volgens verschillende experts ziet Jess er nog steeds uit alsof ze op zijn minst 82 kg weegt. Dit terwijl de ster behoorlijk petite is, ze is nog geen 1.60 m. Dat houdt in dat Jess een BMI heeft van ongeveer 32: dit kwalificeert als ernstig overgewicht of obesitas.

 

Voor Jess is het overgewicht behoorlijk vervelend. Niet alleen omdat ze haar geld verdient met haar looks, maar vooral omdat ze van de Weight Watchers een kleine 4 miljoen dollar zou krijgen als ze binnen een jaar 30 kilo zou afvallen.

Jessica dacht tijdens haar zwangerschap dat het afvallen haar met gemak zou lukken en at vrolijk door. De zwangerschap vond ze dan ook een prima excuus om alles te eten dat ze lekker vond en ze ging vooral helemaal los op junkfood. Inmiddels blijkt dat het afvallen helemaal niet zo makkelijk is en dat ze, als ze zo doorgaat, straks naast de deal met Weight Watchers zit.

 
Jess geeft eerlijk toe dat ze veel problemen heeft met het strenge regime waar ze zich aan moet houden. Ze moet op regelmatige basis met een personal trainer aan de slag en heeft daarnaast een heel streng dieet. De zwangerschap en haar nieuwe leven als moeder vind Jess behoorlijk uitputtend en het hele regime dat haar wordt opgelegd om weer in vorm te komen vind ze behoorlijk ineffectief.

 

Wij schuiven nog even een stoeltje bij, pakken een zakje popcorn en kijken rustig verder naar deze soap rondom Jessica. Heerlijk, eindelijk een celeb die eerlijk toegeeft dat het niet zo makkelijk is en die – in tegenstelling tot dames als Nicole Kidman en Nicole Richie – niet binnen 3 weken er weer uitziet alsof ze een half jaar in donker Afrika honger heeft geleden. Go Jess, wij staan achter je!

 

Reporter: Marylou
Twitter: @Marylou_h