Bedazzled eyes by Chanel

Paris Fashion Week heeft zijn befaamde climax – voor Glamourland althans – beleefd en dat is uiteraard without a doubt Chanel. Niet enkel op het vlak van mode doet ze ons menigmaal verrassen zoals je hieronder kan aanschouwen. Ook de Beauty corner van Chanel weet ons altijd te verbazen en dit viel ons bij deze editie van Fashion Week zeker op!

 

Ditmaal was de make-up look van de modellen tijdens de show ‘all about the eyes’: de Belgische creative director of make-up van Chanel, Peter Philips, presenteerde de sequined oogleden. Deze man staat reeds bekend vanwege het gebruik van onverwachte materialen. Ook deze keer was het een schot  in de roos!

 

Grote stukjes platina gekleurd glitter waren op de oogleden van de modellen aangebracht. Om er een groter vavavoom-effect van te maken, bracht hij enkele stukjes aan op de wimpers zelf. De ogen werden verder aangezet met een eyeliner en ‘Le Volume’, de Chanel mascara om deze glitz and glam make-up look nog meer in de spotlight te zetten.  Verder bleef de make-up look vrij neutraal en semi mat. Hiervoor gebruikte hij de ‘Vitalumiere Aqua Skin Perfecting Makup SPF 15’, een zachte poeder. Als finishing touch gebruikte hij de ‘Blush Creme de Chanel’. En uiteraard, what’s a Chanel without the Rouge Coco Shine lip-kleur, nietwaar ;-)?

 

Het was voor het aanwezige publiek – zowel van veraf  als van dichtbij – een ware schittering voor het oog! We kunnen alvast zeggen dat Peter Philips er weer een fine piece of art van heeft gemaakt. Ondanks dat de wegen tussen hem en het modehuis zijn gescheiden, zullen we hem in de toekomst zeker zien pralen in tal van andere projecten. Wij van Glamourland zijn benieuwd!